tisdag 1 maj 2012

Politik i praktiken a´ la´ Kaosfamiljen

Riksdagen (familjerådslaget) var samlad. Lillebror höll ett brandtal om tandtrollens möjliga framtida utbredning på grund av helgmysen. Det radikala förslaget var att vi, på experten tandläkarens inrådan, skulle klumpa ihop fredags och lördagsmyset till ett jättemys en av dagarna.

Debatten som utbröt blev häftig. Två grupper utkristalliserades, godisgrisarna (GG) och tandbeskyddarna (TB). GG anhängarna med Storebror i spetsen hävdade att traditioner bör hållas, att det inte blir mys på riktigt om man inte får äta godis eller chips. Vem har hört talas om Lördag utan lördagsgodis och en fredag utan fredagsmys, vad vore det?? Lika kul som en sketen tisdag!!! TB anhängarna i sin tur hänvisade till experterna som unisont, både från tandläkare och övrig hälsovård, bevisat att det är skadligt för människokroppen på alla upptänkliga sätt att vräka i sig godis. TB ansåg inte att man bör främja sådana skadliga vanor i ett friskt samhälle. Man föreslog istället att Kaosfamiljen skulle kunna äta någon paj eller något annat trevligt istället för detta fantasilösa smågodis. Diskussionen var het, stundvis rena pajkastningen. Vid voteringen som följde vann tandbeskyddarna med 4 röster mot 2.

Nästa fråga restes omedelbart, vilken av dagarna skulle skippas? Ny, om möjligt ännu hetsigare debatt utbröt. Fredagsfolket ansåg det vara fördel att helgen skulle starta med ett mys och att man hade möjlighet att spara lite tills dagen efter om det blev över. De kände väldigt starkt för frågan. Lördagsivrarna hävdade lördagens helighet bland helgdagar och att tristessen helt enkelt skulle bli för stor om man gjort bort allt redan på fredagen...

Oenigheten var fullständig, även inom partierna var man oense. Storebror (GG) försökte låta partipiskan vina över Kaosmodern men hon vägrade. Lillasyster hotade att bli en soffliggare och båda falangerna la in massor med extra krut på att få henne med på just sitt tåg. Till slut lyckades Lillebror med en blandning av sakliga argument och mutor att få med sig henne. Storasyster och Kaosmodern samarbetade febrilt över partigränserna och lyckades till slut få med sig Storebror efter att han begripit att man inte heller får sticka på kiosken och handla för egna pengar andra dagen. Kaosfadern gjorde sina värsta Lobbyist-tricks för fredagen men lyckades inte vinna mark. Voteringen slutade 3-3. På grund av oavgjort resultat bordlades frågan och återupptas på torsdagens minirådslag.

Kaosmodern planerar att under veckan locka till sig både Lillebror och Lillasyster tills dess och vinna jordskredsseger med 5-1 mot Mannens fredagsfåneri...

Hoppas att ni också firat 1:a maj med att vara lite politiska. Att ni njutit av att demokrati och frihet finns samt för människor innan oss kämpat för bättre arbetsmiljöer, fantastisk föräldraförsäkring, 40 timmars arbetsvecka, en hel massa betald semester och en massa annat. Hur viktig tycker ni att politik är? Har vi det så bra så att vi tar demokrati och andra viktiga saker för givet? Ha en fin kväll!4 kommentarer:

Kaatzi sa...

Kan inte låta bli att le när jag läser ditt inlägg Jenny.
Härligt att ni vann omröstningen :-)
Valborg var lugnt och bra.

Ha en skön onsdag.
Kram Katarina

Tessa sa...

Bra debatterat! Politik är jätteviktigt, men jag tror absolut att vi blivit lite för bekväma för att fatta hur bra vi har och att vi måste kämpa för att det ska fortsätta att vara bra. Men tyvärr ligger det nog i människans natur att vänja sig...

Och i sakfrågan röstar jag absolut för godis på lördagen! Lördagsgodis är ju en institution och det går ju bättre att njuta av den om man har mer ledig tid på sig. Men jag hade nog föreslagit icke-sött godis på fredagen, typ chips och popcorn. Det är väl ok för tänderna, eller vad säger TB?

Veronica sa...

Hej härliga du...
Som vanligt ler jag när jag läser dina inlägg. Här hemma har vi faktiskt oxå den diskussionen. Barnen tycker att fredagsmys o lördagsgodis är en "viktig" del av vardagen..."alla har det mamma!" Det måste ju vara helt underbart at vara tandtroll, tänker jag...hahaha Näe, men skämt å sido, på fredagarna blir det typ popcorn och godis på lördagen. Ibland är det disco på fredagskvällen och då blir det kanske inget godis dagen efter. Jag vet ju att det säljs snask där och vet att kidsen alltid handlar något då. Även när det är kalas så blir det mindre alt. inget godis på lörd.
PS.Skön berättelse om hur ni har era diskussioner hemma....

Här hade vi en lugn och fridfull valborg. Tycker som du vad gäller demokratin. Men det är nog som du säger att många tar allt det där för givet!

Ha det gott!
Kramelikram Veronica

KaosJenny sa...

Ha Ha Kaatzi, vi vann inte alls... Storebror och jag ville ju fortsätta med chipset på fredagarna men de andra tyckte vi skulle slå ihop det till ett mys...
Mm, Tess, det var ju det som var kruxet, TB har ju gått och blivit helt fundamentalistiska och vill att vi typ ska mysa med ingenting ena dagen... Och jepp, Lördagen fick flest röster 4 mot 1. Storebror lyckades inte slita sig från datorn så mannen blev själv...
Jo, Veronica, jag är nog också lite av den tanken... Skönt att äta något gott... Kan bli en tråkfredag imorgon...men, jag kan väl stå ut litegrann eftersom det här verkligen ger ungarna en lektion i demokrati :-)
Kram på er