söndag 27 maj 2012

Mad May och mors dag

Mhm, Mad May, behöver man egentligen säga mer? Julen är ju stressig men maj är ingen lek heller. Det börjar med deklaration och sen går det utför i en allt snabbare takt. Månaden då saker liksom både påbörjas och avslutas samtidigt. Avslutning på dansen, trummorna och fritids och skoljox men påbörjning på fotboll, grillning, trädgårdsfixande och runt omkring spikar folk altaner i kubik. Lägg också till att jobbet brukar skena så här inför semestern.

Maj-känslan är lite som att stampa på bromsen och tok-gasa samtidigt. Varning för vurpa... Och vi lyckades ju klämma fram en bebis för sju år sedan med tillhörande kalas och sånt. Är det inte lite av en parodox att man också har tryckt in mor dag i mad may? Som om inte mödrarna har nog med att fixa klassresor, blommor till hött och bött samt fotbollsfika? Allvarligt talat, hur kan det "slumpa sig" så att det är mödrarna som både planerar mors dag och fars dag?

Mad May... I ett par år har jag och en kompis varit lite inne på att ta semester i maj. Tyvärr har vi glömt det varje år det är dags för att planera semester men något år så kanske... Tror nog att kvällarna skulle kännas riktigt mysiga om man pillat sig i naveln hela dagen ;-) En annan variant är som jag och en annan kompis var inne på, att vi skulle skaffa oss egna Avatarer till i maj. En Avatar som springer på föräldramöten, påbörjningar och avslutningar och sånt under tiden som man själv ligger hemma i soffan och äter praliner... Problemet löst, nästa år blir det antingen en Avatar eller semester... Hoppas att ni haft en underbar mors dag allihop. Kram på er

2 kommentarer:

FiaLisa sa...

Jag fick en bild framför mig med en slank avatar som ränner på föräldramöten och avslutningar samtidigt som jag jäser ohämmat i soffan.... måste nog jobba mer med den visionen.

KaosJenny sa...

Mm, visst vore det underbart med en liten Avatar :-) Kram