söndag 1 maj 2011

Ljust och fräscht-lurad känner tacksamhet och firar

Igår kände jag mig lite ljust och fräscht lurad. Jag menar varför fick vi vattenskada under ljust och fräscht perioden och inte mysigt och murrigt perioden? Om vi hade fått det hade vi säkert valt något sånt där härligt brunt golv (som vi har i köket) som man inte behöver dammsuga och skura flera gånger per dag. Och så hade vi säkert haft möbler som man lugnt kunnat lägga ifrån sig en rostig sax på och i badrummet skulle man ha piffat till sig i håret med något rödbruntonat och sen kastat lite manen utan att det blev bestående men i form av allt annat än ljust och fräscht-prickar...

Nåja, idag är det 1:a maj, arbetardagen. En dag då man, oavsett i vilket läge man befinner sig i livet kan ägna åt att vara tacksam över vad tidigare generationer gjort för oss. Kanske har vi det lite för bra, vi blir historielösa, glömmer bort att det vi har inte kommit automatiskt. Vi gnäller över att vi inte har råd att resa så ofta vi vill eller slänga ut köket en gång till (eller kanske att vi har det lite för ljust och fräscht). Föräldraförsäkring, äldreomsorg, sjukpenning, sjukvård, gratis skola för alla och förmånliga studielån för vuxenstudier, gratis tandvård för barn, billig barnomsorg, handikappomsorg, A-kassa osv osv är verkligen ovanligt internationellt sett. Det är många av oss som glömmer det. Andra människor har kämpat och till och med dött för saker som vi tycker är självklara. Kanske hade dom det murrigare förr men inte bättre.

Så, enligt mig är 1:a maj verkligen en dag att fira! Ha en bra dag.

5 kommentarer:

MammaKatarina sa...

Det finns mycket att vara glad för idag!

Kram

mammaxtre sa...

Jag är benägen att hålla med dig. Vi har mycket att vara tacksamma för. Det påminns man om, när man är utomlands,om inte annars.

Ha en fin dag

Maria sa...

Helt rätt! Tack för att du påminner oss! Kram/Maria

Milla sa...

Det tänker jag alldeles för sällan på.

KaosJenny sa...

Mm, det finns mycket att fira och vara tacksam för, bland annat att det finns tjejer/kvinnor som ni. Kram