onsdag 4 maj 2011

Gör inte om mig!!!

En liten stilla fundering så här på onsdagmorgon. Varför ska allt och alla göras om, förändras och förbättras hela tiden? Springiga ungar ska vara stilla och lugna ungar ska springa. Jag vet inte om jag har fel men det känns som om det är vi kvinnor i första hand kör det där missnöjda Myrtle racet.

Och så försöker vi övertala arga barn att dom inte alls har rätt att vara eller ska vara arga. Jobbar järnet för att barn ska sluta vara ledsna. Springer som rackarn för att det inte ska visa sig att livet är orättvist! Förunderligt, vad tänker ni om detta?

Här är en sån där förtjusande bild som man bara kan bli kär i (dom kommer jag att sakna när barnen blir större). Mamma spelar fotboll....


Ha en underbar onsdag önskar en nöjd Kaosmoder

7 kommentarer:

Katarina sa...

Trevlig teckning!
Den kan man inte bli annat än glad över :-)

Milla sa...

Psst! Har av misstag raderat min Friend connect så om du vill så är du välkommen med en liten bild.
Kram

Grodmamman sa...

Härlig teckning!
Undrar också detta ibland. Varför ska jag ändra på mig för att jag tror att andra tycker att jag ska göra det? Varför måste jag göra si eller så hemma för att jag tror att andra tycker att jag ska det? Försöker träna mig på att tycka om mig själv som jag är och träna på att mitt hem ser ut som det gör och jag trivs där!:)
Mina barn hade jag gärna gjort om för närvarande då allt ska ifrågasättas och brytet kommer tätt.
Kram

Mångmamma sa...

Du är en klok kvinna!
När jag inte tröstar ledsna barn, hutar åt arga, dämpar gapiga - då händer det att liknande tanke far genom huvudet!
Fast det är sällan...:)
(Det enda jag aldrig behöver göra är att uppmuntra barn till liv och rörelse, i alla fall inte mina!)

Bina sa...

Det är så viktigt att visa och lära kidsen att det är helt naturligt att bli arg, vara ledsen, känna sig sprittande glad, skruvande uttråkad men lika viktigt att hjälpa dem hantera sina känslor och sina beteenden på ett någorlunda okej sätt. Och också lära dem att det är skillnad hur de kan bete sig om de är i en situation mot om de är i en annan (ta matsituationen t.ex. det som är okej hemma är kanske inte är okej på restaurang).

Jag är pro att lära kidsen att livet är orättvist. För det är det ju och jag tror att jag gör dem en riktig björntjänst om jag vaggar in dem i tron att livet är rättvist. Att lära dem hantera att storasyskonen och/eller kompisar får vara uppe längre, får se andra filmer, spela andra tv-spel, får mer pengar är en del, den andra delen är att med växande ålder göra dem uppmärksamma på de sociala orättvisor som finns.

maria@nordvik.se sa...

Jo, det där funderar jag också på rätt ofta. Också jag, som tror jag klarar mig från det där, drabbas av hetsen ibland. Bra att bli påmind av andra. Våga vägra ständig förbättring och renovering! Kramen från en som -hör och häpna - har nytapetserat vardagsrum.

KaosJenny sa...

Precis Katarina!
Ska bli när jag kommer hem Milla
Grodmamman, låt oss träna på att vara och låta vara tillsammans ;-). Bråkiga barn är inte kul men det går i skov tycker jag och det är väl det som gör att man njuter av de stunder de inte bråkar och bryter ihop ;-)
Tack Mångmamma, ibland har man tiden att fundera lite men ofta blir det förstås som du säger... Man flänger runt och ordnar...
Mm Bina, precis, man får KÄNNA vad som helst men inte göra vad som helst och jepp, livet ÄR orättvist och kommer så att förbli + att vi i vår del av världen är väldigt priviligerade...
Maria, nu blev jag nästan orolig, behvöer jag vara det?
Kram på er allihop. När jag kommer hem ska jag "titta till er"