lördag 28 maj 2011

Med rätt att göra missar...

Jag har haft förmånen att lära känna extremt mycket olika människor genom livet. Min känsla är att människan är bra förunderlig. Människor har goda sidor, allihop. Även de som är omtalade som elaka har sina goda sidor. Och de som är allmänt erkända som goda har också sina sidor. Ingen är fullständigt värdelös och ingen är helt perfekt heller. Egentligen är det jobbigt eftersom det hade varit så otroligt mycket enklare om vissa människor helt enkelt var felfria och andra alltigenom onda. Om vi kunde sätta upp vissa på piedestal och sänka andra. Svart- Vitt, enkelt.

Samtidigt är det rätt tryggt. Du är inte felfri men det är inte jag heller. Därför bör vi försöka ha överseende med varandra och inte vara så in i nordens säkra på att vårt sätt är det enda rätta. Det mesta som vi bråkar om spelar inte någon roll alls om ett år. Framförallt tänker jag att barn bör få göra misstag. Det är genom att göra misstag som man lär sig.

Det regnar ute. Det tycker jag är rätt skönt. I helgen ska vi göra väldigt mycket av ingenting. Ha en mysig helg.

2 kommentarer:

Milla sa...

Helt självklart för mig både att vi finns i alla möjliga kulörer och att barn ska göra misstag. Jag håller med dig..och det gärller ju även oss vuxna. Det blir aldrig försent att lära av sina misstag om man bara vill.
Ha en skön helg, här slappas det också.
Kram

KaosJenny sa...

Mysigt med slappande Milla och av misstag blir man klokare ;-) KRam