söndag 16 december 2012

Stress-less in december...

Åh, så här i jultider kan man stressa hur mycket som helst. Flänga runt och göra allt möjligt. Ha dåligt samvete och typ ångest över allt som man inte hinner. Stöpa ljus, hur kul är det med barn? Hänga upp julgardiner, för vems skull? Här snöar det ändå HELA tiden så alla skottar istället för att glo i fönster och undra över just jag har julgardiner... Köpa hela önskelistan till alla barnen (och behöva ta lån på kuppen och riskera att de alltid är lite missnöjda vidare i livet då de är vana vid att få och få och få och så ser ju livet oftast inte ut)...

Nix pix, jag vägrar. Mitt i allt det här stressiga finns det ju en massa saker som vi borde tänka på. Saker som rimligtvis borde göra att vi lugnar ner oss och tänker på vad som verkligen är viktigt. Kristian, Harpasione och så om skolskjutningen. Vad vet vi om vi ens ses imorgon och om det är så, vad är det då som spelar roll? Grejen är att vi egentligen aldrig, även om vi inte vill tänka på det, vet om vi ses imorgon.

I ljuset av det kan vi helt enkelt göra det vi känner för och njuta av tillvaron. Idag är det enda vi säkert vet att vi har. Stanna upp och tänk efter. Reta inte upp dig på facebookuppdateringar (alla andra har det bättre) eller kvasi-dsikussioner som pepparkaksgubbar/ disneys beslut att klippa i Kalle Anka. Välj ut de saker du och de människor du vill ha omkring dig vill göra och gör det. Helt enkelt. Kliv ur din lilla jösses-jag-har-inte-hunnit-stryka-juldukar-värld och bli den du föddes till att bli. Gör bra saker, sprid glädje och godhet även utan för din innersta krets så ger det ringar på vattnet. Det finns många på nätet också som sprider ringar på vattnet om livet, bland annat: Livstid Punctum Saliens, kalebass. Om några dagar skickar vi mellandagskort, inte för att vi måste utan för att vi vill skicka hälsningar. Krama varandra och Kram på er

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

En varm kram till dig Jenny så här i juletider.Hoppas böckerna kommer till glädje!

Elisabeth sa...

Vill du jag länkar tillbaks till dig och berättar om din medverkan i boken? Mejla mig. Jag gör det inte förrän jag vet om du vill.Varm kram

Cayenne sa...

Jag förstår verkligen inte hur så många orkar bry sig om att de ändrar i Kalle Anka. Jag gör det inte i alla fall.

Här har vi i flera år endast gjort det vi tycker är roligt till jul. Några julgardiner har än så länge i år inte varit kul, men pepparkakor var kul ikväll och lussekatter tycker jag är gott.

Själv är jag galet förtjust i att ge julklappar till mina barn,men vi måste ju överleva månaderna efter också.

Imorgon får vi julmaten levererad till dörren och stöpa ljus tycker jag verkligen inte är kul. Bara varmt och långtråkigt.

Ta det lugnt, julen kommer ändå.

Kram

Grodmamman sa...

Så klokt!:)
Den här julen gör jag verkligen bara det jag vill göra och längtar efter ledigheten och att kunna göra ingenting!:) Eller så kommer jag göra massor på ledigheten, men då bara för att jag vill det!
Kram

Tessa sa...

Jag har märkt att det finns två orsaker till julstressen. Det ena är om man hetsas till att julstöka efter andras(ev. inbillade) eller egna "ärvda" förväntningar. Det där kan man ju göra något åt genom att ta djupa andetag och försöka se helheten.

Det andra är ens egna riktiga vilja att göra det man tycker är kul. Som att pynta, köpa julklappar till barnen, baka pepparkakor, ha glöggmys med vänner. Men sen kommer den krassa decemberverkligheten in med förkylningar magsjukor förkylningar och jobb jobb jobb, och då går det liksom inte ihop. Då får man ta ett till andetag och inse att man tyvärr måste anpassa förväntningarna till verkligheten. Just det jobbar jag på nu.

Kram!