söndag 30 december 2012

Stora snötäcket lägger sig över oss nu igen...

Vi väljer att inte ta det personligt. Vi lyder istället och drar ner tempot. Båkar och retas lite förstås men annars. Tjatfria dagar. Går i pyjamas och tjocksockar så länge vi vill. INGEN tar ansvar för att alla är mätta dygnet runt (även om somliga gärna vill låtsas som om det är någon annans fel att hen inte ätit frukost). Vi har micro, rester så att vi klarar oss och nu har till och med Lillasyster till sin stora lycka lärt sig koka makaroner. Tjoho!

Under julen har vi träffat en massa kloka och härliga människor. Vilken ynnest det är att få vara nära människor. Barnen kan och vi får lite nya, andra vinklar på saker. Se/ höra hur andra familjer löser saker. Fundera på hur vi gör/ tänker och om vi kanske bör modellera om lite. Och en massa bra snack om livet. Läge för att sortera lite tankar. Återkommer med dom när de är sorterade. Var sak har sin tid, nu håller vi på med återhämtning efter en intensiv december.

Ute är det antingen svinkallt eller toksnöar. Vi har skrotat runt ett par dagar nu. Gått ner i varv. Ser på gamla filmer, läser, bygger lego och sånt. Ibland sticker någon och träffar en kompis men för det mesta är vi hemma. Idag har Mannen dragit täcket över huvudet totalt, sjuk. Vi håller tummarna för att inte fler insjuknar, annars lär det bli en så här lugn nyår också. Hoppas ni har det bra. Kram

3 kommentarer:

FiaLisa sa...

Gott Nytt År! (och hoppas mannen fått en icke-smittsam förkylning)

Grodmamman sa...

Hoppas att ni andra slipper bli sjuka!
Ibland är det bra att få andras synvinklar på saker. Stod och pratade med en mamma igår när sönerna spelade bandy och vi hade mycket olika uppfattningar om saker och ting. Å andra sidan tyckte jag faktiskt att hon hade rätt bra åsikter om vissa saker, så kanske att jag ska anamma dem lite. Ska bara försöka stänga av kontrollfunktionen på mig själv innan!;)
Ha ett riktigt gott nytt år!
Kram

KaosJenny sa...

Tack FiaLisa, tyvärr var det någon underlig magsjuka men han blev frisk... Skönt... Gott nytt år kram på dig!

Intressant med lite andra vinklar Grodmamman. Det är en av fördelarna med att vara öppen och pratsam (och att ha en blogg) man får lite nya nyttiga infallsvinklar ibland... Gott nytt år Kram på dig