söndag 2 december 2012

Julstämning, quick fix...

Köp hem glögg och pepparkaksdeg. Slå på lämplig julmusik. Öppna jul-lådan och sätt dig i en fotölj med glögg. Låt barnen pynta överallt. Baka lite pepparkakor (går att avsluta i stort sett samma sekund som barnen tröttnar).

Och så vill jag säga att jag tror att toksnöande plockar fram det bästa hos människor. Akta er vilken sammanhållning det blir i ett samhälle när någon vräker snö över det. Det har kommit bortåt en meter snö sista dygnet och folk har kämpat. Med snöslungor, traktorer, spadar, sopar har vi gått man ur huse och bekämpat snö. Vi har skrattat, pratat, svurit och hjälpt varandra. Tagit en paus och så på det igen. De flesta blir pratsjuka när de plumsat i snö en stund och man kan hjälpa till och putta loss vilket pucko som helst som kört fast. Mot vädrets makter är vi alla lika (utom kanske dom som äger en traktor).

Och det klart, en meter snö underlättar julkänslan men jag måste säga att jag gillar det där med väder. Det är en av fördelarna med att bo i norrland. Man hinner inte förledas till att tro att man kan planera och styra upp allt. Livet, vädret, ja en massa saker som man inte kan styra över kommer emellan. Det enda vi kan göra är att försöka bestämma över oss själva med de förutsättningar vi har. Här är en länk som också handlar om det. Kloka Jada Pinkett-Smith. Sköt om er Kram

3 kommentarer:

Livspussel sa...

Ojoj 1 meter snö!
Vi fick typ 1 cm haha... Men barnen var lika glada för det. Både tjejerna och lillebror befann sig i pulkabacken här runt husknuten, i flera timmar. Total lycka!!

Ha en skön kväll
Kram Katarina

Bina sa...

Jag veeeeeeeet! Visst är det najs när kidsen gör det mesta på egen hand. Det enda jag behöver gör är att hålla mitt kontrollbehov i shack!

kalebass sa...

Härligt med snön, det blir rent och stämmningsfullt, och,Ja det blir faktiskt annorlunda när alla befinner sig i samma båt. Nyttig lärdom, visar att vi borde samarbeta mera. Göra bra saker gemensamt. Vissa, dock utnyttjar gärna situationen...