söndag 9 december 2012

Tankar från en ersättningsbuss

När tio tusen människor skulle lämna arenan blev det lite rörigt. Det är kallt o snöar. Buss istället för tåg. Att såna där saker som att livet inte blir som man tänkte sig är svårt att hantera för barn o ungdomar har jag lätt för att förstå. De är i början av livet o har inte lärt sig att hantera såna saker.

Att vuxna människor goes bananas över att livet ibland beter sig tycker jag är märkligt. Har de bott i ett akvarium utan kontakt med någonting? Har allt tills nu gått på räls jämnt o i så fall, är det inte dags att man inser att livet inte går att styra. Det kan inte alltid kullra vår väg.

Mannen igår som gormade över att det blev trångt o bökigt när l0000 människor, varav en drös var ordentligt fulla, kändes som ett fenomen. Säkert en man som brukar räkna ut lösningar på svåra problem annars men nu skippat logik o ta problemet personligt.

Samma sak med en kvinna här på ersättningsbussen. Kan ju undra lite om det verkligen ger något att skälla på busschauffören. Han kanske också hade någon annan plan för kvällen än att skjutsa en tjurig hop människor ett gäng mil norrut i snörök.

En viss förundran kan jag också känna inför människor som gnatar över snö o kyla. Hur länge har man bott på dessa breddgrader? Fortfarande förvånad? Det är sällan de som bott här kortast som gnäller mest....

O så har jag en del tankar on julstämning. Bra lustig tankevurpa vi gör där också. Som om stämning är något man kan vara i en hel m månad. Eller ens vill för den delen. Det skulle bli tråkigt on inte stämningar kom o gick. I helgen har jag varit i hårdrocksstämning, småbarnsstämning, tonårsstämning o prat om livet stämning. Huller om buller, med olika personer, välkända o okända. Helt underbart. Kram på er

2 kommentarer:

Veronica sa...

Ibland undrar jag oxå varför och hur människor orkar skälla och gnälla på allt. Så fruktansvärt onödig tid att slösa bort. Vissa tänker bara på sig själva och ser inte att andra oxå kan vara inblandade. Tänker på det du sa om busschauffören.

När det som man har planerat inte blir som man har tänkt så blir det genast en negativ sida som visar sig. Vet att även jag kan bli frusterad ibland men försöker att inte hetsa upp mig.

Att gå på konsert med sin son, vad kul! Hoppas att ni hade en fin kväll trots allt. Att umgås med sina barn är ju verkligen kvalitetstid!

Ha det gott fina du och bäasta måndagen till dig!

Kram Veronica

kalebass sa...

Ja nog gnälls det en hel del, ofta på bagateller dessutom. Men när samhällets kommunikationssystem inte fungerar så drabbas väldigt många. Förseningar till jobb och skolor kan ha stora konsekvenser. Buss o tågförare, tekniker banarbetare, tågvärdar osv. kommer från olika företag. Den ena gruppen vet knappt vad den andra gör. Ständiga signalfel, gör att olycksrisken är överhängande. Det finns mycket att säga om detta. Man måste ha varit med om det, under många år för att verkligen förstå. (F.d. pendlare...) Kram på er !