måndag 5 november 2012

What goes around comes around...

Livet snurrar på rätt bra. Idag har varit en sån där dag då jag i stort sett varje stund känt att jag är precis där jag ska vara. Oerhört härligt att känna så och det händer rätt ofta att man är rätt person på rätt plats och det finns mycket man kan göra för människor runt omkring.

Funderar lite på uttrycket som de hade i Australien, what goes around comes around. Ett uttryck som är lite vidare än som man bäddar får man ligga... Tycker att det antyder att det inte bara "går så där rakt" och det tycker jag stämmer. En del människor har det sämre än de förtjänar men vad vi kan göra är att försöka sprida det goda. Om vi aktivt försöker motverka bitterhet, missunnsamhet, mota oro och rädsla och istället göra bra saker för varandra så kommer hela världen att tjäna på det. En positiv snurr.

Och på tal om hela världen så håller jag med Jonas Gardell. Eftersom hela världen kommer att påverkas att om det blir Romney eller Obama så borde hela världen få rösta. Hm, undrar om världen skulle vara beredd på det. Kanske klokt om vi försökte prata lite med "hela världen" om det där uttrycket what goes around comes around innan omrästningen. Vi behöver inte mer krig, misstänksamhet och hat utan mer omtänksamhet, tillit och kärlek i världen. Fler världesrekord i kramar tack :-).

Nu ska jag smälla i mig en Pollypåse tillsammans med Mannen. Kram på er

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jätteskönt att det blev obama där borta. De borde nog tänka lite mer på what goes around comes around för det är ju rätt osmakligt att en enda gubbe, som deras presidenter, ska få bestämma så oerhört mycket som deras president. Han är bra men det där maktfenomenet som de har är otrevligt till tusen. Rädsla är nog en stor anledning till stora delar att världens elände. Kram Amelie

KaosJenny sa...

Håller med helt Amelie. Rädsla förstör mycket och fler borde fundera på varför de är rädda. Maktsystemet i USA är lite spooky och framförallt eftersom det krävs så oerhört mycket pengar för att bli vald och då måsta men ha typ sponsorer... Jättekonstigt... Kram