lördag 17 november 2012

Fotbollsfredag...

Sitter just uppe för att hålla en utslut fotbollshjältinna sällskap tills hon somnar. Det blir ju så ibland, när man tagit ut sig, att man inte kan sova.

Ler lite över dagens fotbollskris. De hade bara det exakta antalet spelare och Storasyster hade glömt fotbollsskorna. Ja men tjoho... Både Storasyster och jag hade rört dom men ingen tog dom. Kom på att jag har goda vänner som inte bor så långt från bollhallen. Studsade in hos dom mitt i middagsbjudning och fick låna ett par prima 37:or. Jippie, problemet löst, precis enligt den norska problemlösningen.

Ibland tänker man att vi inte kommit så långt med jämställdheten eftersom det fortfarande är karlar som "gäller" överallt på en massa sätt som jag inte ids rabbla upp nu. Samtidigt kan man vara nöjd över att vi ändå tagit oss så här långt. Tänker på Irland och deras abortlagar. Skönt att mina små fotbollsdamer kommer att få bestämma över sina kroppar. Härligt att de troligtvis kommer att ha egna pengar så att de kan försörja sig och sina barn själva (läs inte behöver stanna hos vilken tokstolle som helst). Kul att så många tjejer kan välja att spela fotboll en fredag kväll och att det troligtvis kommer att kännas naturligt för dom att ha egna intressen när de blir stora.
Riktigt härligt att se hur allvarligt 90-talist papporna tar på sin fadersroll också, de är verkligen beredda på att dela. Många av de här sakerna hade varit helt omöjliga för 50 år sedan och i stort sett all tid innan dess.

Jag vet att jag sagt det förr men jag säger det igen. Jag tror verkligen att hela samhället tjänar på att mammorna och papporna delar skötseln av hem och barn. Jag tror till exempel att pappor som klivit in i det magiska i att ta hand om barn har mycket svårare att starta krig (om de fått sova klokt förstås). Rimligtvis har ett samhälle där HELA den vuxna befolkningen får rösta, tänka och uttrycka sina tankar bättre dynamik och fler uppfinningar. Tänker man så ser ju framtiden väldigt ljus ut.

Nu är det nog dags att sova lite... Ha en trevlig helg på er

2 kommentarer:

Veronica sa...

God morgon fina du!

Bra att det löste sig med skorna.Att tjejer oxå ska spela fotboll ser jag som en självklarhet. Jag ser hur folk i dag i detta århundrade ibland reagerar när jag säger att min dotter både spelat fotboll, hockey och handboll. Ofta kommer kommentarer som "oj, vilken tuffing!" och andra liknande uttalanden. Både dottern och jag har det i oss att vi ska minsann visa att vi oxå kan. Inte bara för att visa utan för att vi tycker att det vi tar oss för är roligt!!! Förhoppningsvis så kanske det leder till att fler tjejer vågar ta för sig, att inte ledas in i ett fack, att stå upp för sina rättigheter.

Oj , nu kändes det nästan som att jag står här och viftar med flaggan och är med i något slags uppror...hahaha Shit, vad man kan gå i gång.

Håller helt med dig i ditt inlägg om pappornas ansvar och mer delaktighet. Tror (eller vet) att de tjänar så mycket på det i längden. De kommer sina barn närmare och det kommer gynna deras relation på ett stärkande sätt. För övrigt så tror jag även starkt på att det även gynnar relationen till sin andra hälft när man finns där och delar på ansvaret.

Ha en underbar helg.

Kraaaaam Veronica

KaosJenny sa...

Mm, det är mysigt att könsrollerna luckras upp lite för då får alla lite större möjligheter att vara som de verkligen vill. Och jag håller med dig, Veronica, relationerna blir också bättre av att dela. Man förstår varandra och papporna som är hemma blir bättre på relationer och samspel... En sån där "alla vinner ekvation"... Kram