måndag 26 november 2012

Bonus-ledig

Idag har jag en bustok-dag. Alla andra är på sitt, jag har tagit ledigt både idag och imorgon. Av ingen anledning alls mer än att jag har övertid. Två helt vanliga dagar i en helt vanlig blåvecka. Känns hur bra som helst. Skickat iväg barnen, cyklat förbi mormor och morfar och ska kanske sticka förbi en kompis som fyller år. Läsa en bok eller lyssna lite på musik...

Och så översköljs jag av tacksamhet över hur bra jag har det. Fyra friska barn. Min fina morfar må vara en aning dement men i de allra viktigaste sakerna har han helt rätt. Barn är det bästa och roligaste som kan hända en. De är de som är nya, de är framtiden. Tänk så mycket finurliga, knasiga och skojiga saker man hade missat om man inte hade haft närhet till barn? När dom här blir större ska jag nog försöka importera lite så där lagom till pepparkaksbak och julpynt till exempel.

På tal om julpynt så måste jag bekänna att jag blir riktigt glad när jag ser att det är en massa folk som redan börjat julpynta. Tjoho! Bort med första advent-tvånget. Låt oss alla julpynta när och om vi vill. För att sen även ta bort julen när andan faller på. När det gäller vissa saker, som traditioner, kan man helt enkelt inte vara nog liberal. Känn dig fri att göra vad du vill eller inte vill, så länge det inte skadar någon annan.

I det här huset blir det inget pynt och julande än på ett tag. Först ska vi försöka se till att alla har skor, vantar och byxor som passar deras kroppar. Det här med bonusledighet ibland ska jag nog göra till min tradition. Kram på er

2 kommentarer:

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Det var så mörkt i hemmet och utanför så adventsstakarna åkte upp redan i helgen, trivsamt! Njut av dina lediga dagar.

Grodmamman sa...

Låter perfekt med några lediga dagar så där bara!;)
Här kommer nog pyntet upp under veckan, men senast lördag. Vill vara klar med det mesta till på söndag nör det gäller pyntande.
Håller med dig där, alla får göra som de vill med sina traditioner. Vi har ändrat vissa genom åren, men det ör inte lätt när den äldre generationen också involveras.
Ha sköna, lediga dagar nu!:)
Och barn är fantastiska även om de driver en till vansinne ibland!;)
Kram