måndag 26 november 2012

Advent i rätt tid...

Jag har ångrat mig, det är helt ok att tycka att julstjärnorna inte ska fram än. Rent ut sagt bra om de som hatar adventsljustakar i november "kliver ur garderoen". Det bästa vore om inga-adventsstjärnor-innan-advent gänget gör politik av det här. Starta ett parti och kräva julrevolution. Och sen kan de hålla på och debattera om det på längden och tvären. Så kan vi smygspela in filmer och lägga ut på Youtube när vi kommer på dom när de är fulla och släcker julgranar. Vi kan förfasa oss över att de använder alla partipengarna till att köpa upp hela lager med julgransbollar och glitter. Skönt för oss som skulle kunna känna oss så goda.

Det allra bästa vore om de kunde få några från något annat vilset gäng som är lite inhumanare att gå över och koncentrera sig på traditioner bara helt enkelt. Efter advent kan de börja vakta julbocken i Gävle, klura ut vad som ska vara i julkorven och starta arbetsförmedling för tomtar, påskkärringar, violinister, hambodansare och Halloweenhäxmästare. De kan kontrollera nyårssmällarnas kvalite´ och göra sillprovningar. Räkna ut hur stora de optimala valborgsbrasorna ska vara och lämna ut flygblad om midsommarstångens utformning. Viktigt partijobb året runt. Så länge det inte skadar, förolämpar eller diskriminerar någon annan så är det mer ok än det somliga av de partier vi röstat fram sysslar med.

Eller också engagerar sig alla som retar upp sig på adventsljustakar i Röda korset och gör något vettigt av sina liv helt enkelt...

Sköt om er

2 kommentarer:

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Jag som tjuvstartat blir då garanterat uthängd och utpekad. Får väl säga att jag var desto senare förr i tiden när livet var totalstressigt!

kalebass sa...

Jag tillhör dom "där" som håller på traditionerna ;-) Dvs. att 1:a advent är det stjärnan(röd pappers!)och julstaken som gäller. Första söndagen kommer adventsstaken fram, plus en krans på dörren. Från lucia är det fritt fram för "extra allt"...