lördag 10 november 2012

Saker jag skulle säga till mig själv...

Om jag fick säga några väl valda ord till mig när jag var nybliven mamma så skulle det nog bli något sånt här:

*Ta det lugnt, bebisar somnar förr eller senare. Försök att inte kliva in i båset "jag ägnar fem år av mitt liv åt att söva Storebror". Tids nog får du sova.

*Ta det lugnt, att Storasyster har ärvt ditt humör är ok, undvik att bli arg, det är du som är vuxen. Hon kommer att klara sig fint, det har ju du gjort ;-), eller...

*Ta det lugnt, Lillebror kommer att överleva sin barndom och den positiva livssyn och uppfinnningsrikedom som han har kommer att göra honom till en kille som aldrig har tråkigt och klarar det mesta.

*Ta det lugnt, bara för att du haft tre bebisar/barn betyder det inte att du kan alla. Lillasyster är en helt ny och fin unge . Flina åt dig själv och njut av din olikhövdade barnhop pucko.

*Ta det lugnt, gör ingen hype av barnkalasen. Barnens liv kommer inte på något sätt att avgöras beroende på vilka kalas de har. Varmkorv och skattjakt funkar fint. En del barn vill förresten inte ens ha några stora kalas utan trivs bäst med att bygga Lego, oavsett om du hyrt in trapetser, clowner och fyrverkerier...

*Ta det lugnt, alla andra har också såna där gnisseldagar då alla bara bråkar, tjafsar och gnäller. Dagar när man bara vill fly. En av de verkliga gåvorna i livet är att ha släkt och vänner som man kan prata med om livet. En vän är hundra gånger mer värt än 200 artighetsbekanta.

*Ta det lugnt, det är inte alls bara småbarnstiden som är njutbar. Äldre ungar är också helt underbara fast på ett annorlunda sätt. När det gäller alla ungar, från bebisar upp till tonåringar så behöver man vara lite vaken för att hitta stjärnstunderna men de finns med alla åldrar. Det sköna med äldre barn är att man kan resonera med dom.
Helgen verkar bestå att gnissel, dåligt väder och en massa aktiviteter. Lite stjärnstunder ska vi nog också försöka hugga åt oss. Ha en trevlig helg...


4 kommentarer:

Grodmamman sa...

Har nu suttit här med ett leende på läpparna när jag läst dina senaste inlägg. Du beskriver så väl livet med tonåringar och barn överhuvudtaget.
Här får stormarna vina ett tag, oftast bedarrar de efter en sväng med gråt och tandagnisslande och vi kan få sådana där stjärnstunder istället.
Ska försöka få tag i den där boken av Helena som du skrev om, lät bra.
Kram

kalebass sa...

Känner mig som novis i sammanhanget. Har bara ett barn, nu nitton, men känner igen mig i dina exempel. Jag var där och nosade på tankegångarna i de åldrarna. I efterhand kan man ju verkligen inse att tiden, den gick alldeles för fort...

Veronica sa...

Ler åt dina ord och känner igen mig i mycket. Minns hur småttnervös jag var när jag bara hade min son och tänker sedan på hur jag bara tänkte när dottern kom...det ordnar sig!!!

Visst är det så att man kan finna underbara stunder med de stora barnen med. Nu kan man sitta ner på ett annat sätt och föra härliga diskussioner med dem. Det kan vara riktigt mysigt! Men visst är det som grodmamman säger att ibland blåser det riktiga stormar och då gäller det att man "håller i sig" som tur är så lugnar det ner sig ganska snart!

Ha det gott med alla dina Goa ungar och stora kramen till dig!

Veronica

KaosJenny sa...

TAck Grodmamman... Det må storma och rasa... tids nog kommer också ett visst lugn (även om en del lugn är kortvariga)
Kalebass, det är bra att ni säger så där... litegrann ni som har äldre barn... så att vi tänker efter lite...
Tack Veronica, det gäller att njuta av det man har hela tiden...
Kram på er