tisdag 21 februari 2012

Schack matt...

Ibland blir jag helt paff över vad som kan hända när folks föreställningar om hur saker borde vara krockar med hur det blir.

Idag var det några som bråkade om SEMLOR på jobbet idag... Vuxna kvinnor... Full hysteri... kollegor emellan, om SEMLOR!!!

Lokala skidbacken skulle vara öppen ikväll, annons i tidningen och allt. Lillebror och jag for dit. Brukar vara mysigt att åka skidor och äta Semla sen... Men då funkade inte lyset så det blev inget. Folk var mycket upprörda. Som om den ideella föreningen lurat dit folk för att roa sig eller vad?

Kontroll, planering, kontroll och måste...

För några veckor sedan stod det i tidningen om vita arkivet. Visst, jag förstår tanken men det blir lite så där att kontrollera vad som händer till och med efter man dött. Äh, när jag dör får dom donera vad som helst och göra hur dom vill med allting. Jag kommer ändå garanterat inte att vara där.

Varför engagerar sig inte i politik, läkare utan gränser, världsfreden, svält, preventivmedelsfrågan eller bara erbjuder sig att hjälpa till och styra upp i föreningen som sköter lokala backen istället för att lägga extrem energi på småsaker?

Det är såna här dagar som jag tappar lite hoppet för mänskligheten, blir lite schack matt. Vad är det som gör att man väljer att tjafsa om Semlor? Varför blir det verkligen katastrof om man tar på sig pjäxor en gång för mycket eller om något annat inte blivit som planerat? Och varför i hela friden måste saker styras upp i minsta detalj till och med efter döden??? Vad tror ni?
Är inte livet större än så!!!

Gnällkram på er

6 kommentarer:

Pia Plupp sa...

Jag har funderat över ung samma sak senaste tiden. Dom tex varför man blir topp tunnor rasande på 1 sekund för att det tjat stå en bil lite för långt ut i gatan en kort, kort stund typ 5 sekunder, eller hur man kan bli så fruktansvart arg o upprörd över att nån knasboll provocerar i Melodifestivalen eller för att gatan inte blev plogad DIREKT. Tänk vad mkt energi som kan läggas på något annat, typ ngt som gör någon glad :)

Kram på dig, som vanligt klok som en uggla!

FiaLisa sa...

Hej på dej gnällis ;) För att ge ett seriöst svar så tror jag att människor försöker kontrollera de små sakerna för att det är omöjligt att få kontroll över de stora viktiga (hälsa, livet, döden, framtiden...). Om jag fokuserar riktigt hårt på att tycka det är viktigt med semlor så behöver jag inte tänka på att jag kommer att dö i framtiden. Vi har idag blivit dåliga på att vara här och nu, flyta med och låta saker bli som de blir. Jag är själv dålig på det, men tränar varje dag.

Mångmamma sa...

Semlor?
Varför?

Trillingnöten sa...

Amen! Det är petitesser in the grand scheme of things. Bråk om semlor? Om vem som ska gör ditten eller datten? Vad som ska hända med ens saker efter döden? Det är ju helt galet...

mammaxtre sa...

Varför delade de inte på semlan, undrar jag :-)

Ha det gott

KaosJenny sa...

Tack Pia Plupp du är också klok och det tröstar mig en del att du också går runt och är förvånad. Annars kan man lätt känna sig lite ensam och galen (om världen är klok alltså)...
FiaLisa, jag tror att du har helt rätt och det är baske mig beklämmande... Dom missar ju hela poängen... Det är ju genom att tänka på döden som man är nära livet på något sätt, även om tanken på döden och sånt gör att man blir lite ledsen också... men det är ju inte hela världen. bättre att se både det svarta och vita än att vandra runt i någon grå sörja...
Mångmamma, det tog mig en bra stund att fatta också... Någon hade beställt lite billigare Semlor till hela arbetsgruppen och sen var alla inte där prick då vilket gjorde att någon tänkte att hon borde kunna "offra sig" och köpa lös till hela sin familj och gav sig inte när de försenade kom... Flera stycken gick bananas i alla fall (ungefär som treåringar, MIN MIN)...
Mm Trillingnöten, det är verkligen vansinnigt... och så står man där och tänker att man själv eventuellt är galen som inte fattar... Skönt att höra att vi är fler...
KRAM