torsdag 9 februari 2012

Äcklig mat!!!

Jajjemän, idag har Lillebror och jag gjort den hittills äckligaste maten. Som vi har gjort tillsammans alltså. Själv har jag gjort äckligare mat en gång. Det var när jag och en kille gjorde pizza åt ett helt kollektiv och han hade grymt dålig koll på skillnaden mellan tesked och matsked. Matskedar salt istället för teskedar gör man trolldeg med. Inte alls gott på pizza.

Dagens äckel-mat är en maträtt som vi numera inte nämner vid namn. Lillebror och jag kämpade och skar, mixade och tricksade men det blev så vidrigt så att vi blev tvungna att klunsa om vem som skulle provsmaka. Hemliga ingrediensen, ingenting hjälpte. Käket var värdelöst. Ett intressant fenomen inträffar tydligen i Kaosfamiljen när man presenterar maten som rå-vidrig. Helt plötsligt börjar delar av familjen att försöka gilla eländet (och gudarna ska veta att favoritsporten annars alltid varit att fördöma god mat). Någon försökte hälla i lite grädde, en annan hittade på någon liten förmildrande omständighet och en tredje kom på att man kan ha klädnypor/ hålla för näsan. Jösses vilken lojalitet. Men, inte ens när genierna slog sina kloka ihop och utlyste tävling och muta hjälpte upp problemet. Ni-vet-vad gick inte äta. Storasyster tyckte att det smakade halv kompost. Lillebror, som annars brukar äta allt stod inte ut. Eventuellt blir Lillebror och jag fråntagna vår gemensamma matdag på familjerådslaget på söndag.

Nåja, familjen skrattar fortfarande. Bland annat för att jag lagat en maträtt som jag borde ha förstått att jag skulle hata, flertalet av ingredienserna tycker jag själv är våldsamt äckliga... Ingen lär glömma denna maträtt, någonsin. Eventuellt är det något som det kommer att berättas om i generationer... Ökända mormors mormor som lagade mat som till och med hon själv spottade åt... Ja, vad gör man inte för att bli ihågkommen? Nu måste jag nog dricka lite te så att jag slutar att rapa ni-vet-vad. Klunsande (sten-sax-påse) är förresten ett underskattat sätt att lösa konflikter på. Sköt om er...

5 kommentarer:

Bloggminglet 2012 sa...

Hej! Vet inte om du känner till det stora Bloggminglet som kommer att vara den 28:e april i Sthlm? Det är för alla föräldrabloggare och alla har chans att komma, läs gärna mer på vår hemsida! Hoppas vi ses :-)

mammaxtre sa...

Ha ha ha!

Jag är kass på att laga mat :-)

Ha en trevlig kväll

Tessa sa...

Nu blev jag ju fruktansvärt nyfiken, vad var det för maträtt!?

Kram.

KaosJenny sa...

Tack Bloggminglet 2012... Hade förstås varit kul men det är det där med Stockholm och så är det runt valborgs...
Mm mammaxtre, laga mat brukar jag lyckas med, det är städa som jag hatar... men den här gången...
Tyvärr Tessa, Storebror har belagt oss med tystnadsplikt... vi säger numera ni-vet-vad... men jag kan säga att det börjar på G och slutar på aspacho... (och jag gillar inte varken paprika eller gurka så det var en urdum idé)
Kram på er

Mångmamma sa...

Jag skrattar nästan så jag trillar av stolen här!
Hoppas ni blev av med er gemensamma matdag - i alla fall temporärt!
Tack för en underhållande historia.