tisdag 14 februari 2012

Missnöje är grunden...

Röjningen i vardagsrummet är fortfarande inte klar men det har sina fördelar att ta det lugnt. Man hittar en massa bra och roliga saker. Minnen som man flinar åt eller bra saker. Hittade den här artikeln av Anna Kåver. Verkligen fantastisk. Enligt henne så är vår hjärna sedan samlartiden inställd på att söka efter brister och fel. grunden är alltså att man är Missnöjda Myrtle. Hon är inne på att vi därför behöver träna på att uppmärksamma och njuta av saker som är bra eftersom glädje är en flyktig känsla. Så, därför ska vi inte vara förvånade när vi känner missnöje och vill ha mer/större/oftare osv utan tänka att det är normaltillståndet. Och om man vet att ens hjärna försöker lura en att samla en ännu större hög med nötter fast man redan klarar sig i flera år så kan man koncentrera sig på att odla förmågan att vara generös, omtänksam och förnöjsam eftersom det är på så sätt som man kan finna verklig lycka.

Alla hjärtans dag idag. Två hjärtans sittningar vid kvällsfikat. Tänk vilken ynnest att fika med kloka, roliga och finurliga barn i två omgångar. Nu, dags för tekopp med Mannen. Idag har det varit en sån här dag: "Ibland är det som om livet plockade ut en av sina dagar och sa: ’Dig ska jag ge allt! Du ska bli en av de där rosenröda dagarna som skimrar i minnet när alla andra är glömda.’"

Vi på Saltkråkan
Hjärtepresenter kan se ut på många sätt. De bästa kostar inte pengar. Vad tänker ni om missnöje/ förnöjsamhet? Hoppas ni har det underbart...

2 kommentarer:

Västgötskan sa...

Detsamma. Hoppas gårdagen var fin! :)

KaosJenny sa...

TAck, gårdagen var fin...KRAM