torsdag 23 februari 2012

Och plötsligt händer det...

Att man träffar en hel bunt kloka härliga människor och får till en massa stjärnstunder. Möten med människor där det börjar "spraka i huvudet på en". Samtal där det känns som om man pratat en eon av tid med varandra. När man möts hjärta mot hjärta och tänker på de lite större sakerna, långt ifrån tjafs om bagateller.

Gårdagen var en sån där magisk dag. Nya eller utvecklande nygamla tankar om livet dryftades med människor som tänkt till. Är vi som födda till att leva våra liv? Vad gör man när livet hakar upp sig och kan det göra det för vem som helst? Vi kom fram till att ibland behöver vi och våra medmänniskor lite hjälp när livet "laggar lite" och att lite "laggande" inte är hela världen. Även jobbiga saker blir erfarenheter. En av de riktigt stora fördelarna med att vara vuxen är att man kan välja- inte bara göra som man är van. Och så pratade vi en hel del om personlig utveckling och att det är riktigt skönt att bli äldre och klokare. Känslorna är nog desamma men perspektivet är annorlunda och då blir resultatet av det man gör så mycket bättre. Och pratade vi om den böjbara tiden. Känslan att länge man är här och nu ibland och inte bara är på väg framåt och unnar sig riktiga möten med människor går inte tiden så fort... Att utveckling går stegvis och att man behöver vila sig ibland.

Ah, ni hör. Hur mycket trådar som helst som behöver landa lite. Intressanta saker som man kan prata och fundera mycket på. Det bara sprakade i huvudet när jag kom hem igår, fylld av energi men just då inte så smart. Nu tekopp med Mannen. Imorgon åker vi och tittar på Mannens julklapp här. Skratt och allvar. Kan bli en del att prata om på hotellkvällen och bussen hem från grann-stan. I sovrummet har vi en sån här vägg, lyllost vi...
Ska bli skönt att komma iväg men riktigt härligt att komma hem också. Hoppas ni har en underbar helg. Faktum är att ni som läser Bloggen också ger mej en del stjärnstunder. Tack. Kärlek till er...

4 kommentarer:

Katarina sa...

Ha det så mysigt på evenemanget!
Borta bra men hemma bäst :-)

En sådan vägg som ni har i sovrummet, en sådan har jag i köket. En massa underbara teckningar och kort från barnen.
Det är kärlek det!

Trevlig helg
Kram

Katarina 39 år sa...

:O) Ha det så jätte jättetrevligt och roligt.
För vissa personer är inte livet större än så som du beskriver med semlor, pjäxor och ofta väderprat.
De blir liksom aldrig nöjd. Letar gärna fel för att få i gång en diskussion. Det är också sådana som skriver insändare i tidningen.
Tragiskt men sant.
Tur att vi kan skapa våra stjärnstunder Jenny Kram Katarina.

mammaxtre sa...

Jag gillar att bli äldre och att veta mitt värde på ett helt annat sätt än när jag var yngre :-)

Ha en fin helg!

KaosJenny sa...

Tack Katarina, det blev väldigt trevligt, eller trevligt, jätteroligt helt enkelt.
Håller med dig där Katarina, somliga blir aldrig nöjda en minut ens... man skulle unna dom fler stjärnstunder ;-)
Mm mammaxtre, jag känner detsamma. Tänk om man vetat det när man var yngre att det är lättare att vara äldre ;-)
KRAM på er