lördag 29 januari 2011

Missnöjda Myrtle

Ibland vaknar man bara så där på fel sida. Bad hairday, kalla det vad ni vill. Idag var en sån dag. Jag ville allt och ingenting. Mannen och barnen var som vanligt men jag ville bara klösa dom allihop. En del var för hoppiga, andra för passiva. Frågan om när vi ska stå i teatergarderoben för Storasysters dans dök upp. Vi har fått ett papper som borde finnas någonstans... men NÄ... ingeneländesstans fanns det... Sökte och sökte. Slet ut pappershögar och började sortera. Till slut var halva vardagsrumsgolvet täckt med papper :-( Hornen i pannan växte sig större och större.

Problemet löste sig via facebook där jag är kompis med en annan dansmamma men faktum kvarstår. Vissa dagar har liksom lite sämre förutsättningar. Mannen frågar -Vad kan jag göra för dig? Vill först bara fräsa åt honom men tänker att det inte vore varken schysst eller ärligt, vad har han gjort för att förtjäna det? Kommer att tänka på ett tips som att höja sin livskvalité som jag hört för något år sedan. Sluta gnälla, sluta skylla ifrån dig och sluta ljuga för dig själv...

Usch, ett jobbigt men riktigt bra tips. Det blev rätt bra att vara ärlig. Jag sa till Mannen att jag känner mig som missnöjda Myrtle, gnällig men vet samtidigt inte riktigt vad jag vill. Vill helst skylla en massa saker på honom. Vill att någon annan ska lösa allt åt mig men samtidigt så missar jag ju att vara lördagsmartyr. Redan när jag sagt det började ja le lite. Nu när jag skrivit om det skrattar jag nästan. Kanske är det någon av er Bloggläsare som känner igen sig och också börjar le. Tack för att ni finns. Nu sticker jag nog till de andra på badhuset. Ha en trevlig dag. Kram

4 kommentarer:

Kaatzi sa...

Känner absolut igen det där..
Det positiva är väl att man kan skratta åt det i efterhand!

Ha en fortsatt trevlig lördag

Pia Plupp sa...

Stort leende här! Hoppas det blev en trevlig dag på badhuset och att Missnöjda Mytrel försvann tillbaks i vattenledningarna eller var det nu var hon brukar hålla till :-)!

Maria sa...

Jag ler också! :) Och klart att man måste få ha såna dagar! Häromdagen hade vår Lillasyster en sån morgon, men i bilen på väg till skola och dagis lyckades vi vända den till en fnissmorgon, efter att hon vänt på bokstäverna och sagt att hon vaknat på "sel fida". Vi döpte den här typen av dagar till "selfida"-dagar och sedan var plötsligt det tjuriga humöret som bortblåst! :)

KaosJenny sa...

Skönt att ni känner igen er, ibland när man känner så där kan man tänka att man kanske är ensam som "är så där gnällig".
Och ja, Kaatzi, det går att skratta åt i efterhand och till och med prata om eftersom det brukar ligga något i det man säger, även om det blivit orättvist och gnälligt.
Pia Plupp Jajjamän, Myrtle försvann på badhuset ;-)
Fniss Maria Selfida.. Låter som ett namn... Kanske borde man döpa om sig ;-)
Kram på er