onsdag 30 november 2011

Stressless?

Julavslutningar, uppvisningar, dans, fotboll, trummor och utvecklingssamtal x4. Luciande hit och dit och så borde man väl förstås tänka på (h)julandet. Facebook är fullt med folk som nästan redan har haft tomte och slängt ut granen redan så effektiva de är. Som extra bonus är det SJUKT mycket på jobbet. Ja JÖSSES! I all denna röra återstår det bara att sjunga och börja kopiera sin antistressidol, för att behålla vettet. Jag har kommit fram till att när det blir för mycket gör jag som Doris i Hitta Nemo. Hon är en hjältinna, sjukt duktig på stresshantering (eller möjligtvis är hon lite dement).

Det är inte svårt alls om man lägger manken till litegrann. Bara att strunta i ungefär allt framåt och ta det som det kommer. Flyta runt och tänka att det mesta antingen ordnar sig eller också ordnar det sig inte helt enkelt. Andas, ta en sekund i taget och a´la Doris, titta på folk och undra varför de följer efter en och vill att man ska göra en sån massa konstiga saker ;-). Hus av pepparkaka?? Två träffar samtidigt??? Julklappar, är det inte lite otrevligt att klappa till folk bara så där? Ska man rimma till också alltså? Jasså, Julfrid, varför ska vi försöka tvinga honom att komma hit om han verkar så ovillig, känner vi honom förresten?

Simma runt och försöka njuta, hålla humöret uppe men fräsa ifrån när folk får för sig att man är orimligt duktig. Kanske borde man, istället för att springa ikapp, gå saktare. Sluta förvänta sig att allt ska funka och att man ska ha koll. Som det är nu planerar vi mindre istället för mer. Svarar ingen aning på en massa frågor. Släpper taget och försöker göra mentalt uppbyggande saker, lite matlagning och tvättande kommer man förstås inte ifrån, men annars.

Vilka kloka kommentarer ni hade på inlägget om good enough Christmas. Tack!!! Nu skulle jag gärna vilja höra vad ni tänker... Är världen lite galen eller är det jag som är det? Hur gör ni??? Tips på mentalt uppbyggande saker?? Dags att äta lite pepparkakor så jag håller mig snäll och presentera mig för den snygga Mannen som sitter i min soffa. Koll, struktur, planering och organisation kan dra dit pepparn växer... Varje dag är ny! En Jättekram till er allihop från eder nya vän Doris, som nyss har fått äran att bli drottning i ett väldigt trevligt Stökrike ;-)

5 kommentarer:

FiaLisa sa...

Åh, Doris är min idol med :) Allt som oftast sjunger jag "fortsätt simma" hemma. Funkar alldeles fantastikt bra. Här och nu är helt rätt. Och dessutom tror jag livet blir mer färgglatt om man kan se det som det är just nu och inte hela tiden mentalt vara i framtiden, men ack så svårt. Jag tränar varje dag.

Manomaria sa...

hahaha - all heder åt dig, som orkar skriva så roligt och befriande om allt som är stress och måstenoch krav och måsten och stress och...

Du prioriterar alldeles rätt - familjen först och vänner sedan - är de bra finns de kvar

skönt att släppa kontrollen, ska lära mig det nån gång

det vore roligt att ses/höras men bloggen är inte heller ett dåligt sätt att ha kontakt med dig på - du bjuder på skratt och allvar, tänkatill och så plötsligt en sjal, dessutom.

kramen!

Tessa sa...

Det där är en insikt jag också vunnit sen jag fick tre barn. Att struktur och planering är överskattat. En helt otippad insikt faktiskt, det trodde jag verkligen inte för några år sedan. Men så är det faktiskt, när det snurrar för fort här hemma så släpper jag taget och låter bollarna falla i golvet. Sen plockar jag de viktigaste när de ligger still. OK, nog med liknelser, men ibland måste man låta saker hända. Därmed inte sagt att man inte behöver lite struktur.

Som svar på din fråga skulle jag säga att Ja, världen är galen. Håll dig borta från facebook är mitt tips. Sen kan jag inte säga att jag inte trillar dit själv om någon vecka. Vi får se.

Pia Plupp sa...

Vem som är galen? DU är helt klart GALET klok och alldeles otroligt befriande. SÅ härligt mysigt inlägg! Jag trillar ibland dit, i boll-jonglerandets värld i juletid, men i år har jag, mannen o barnen tagit en massa kloka julbeslut o det känns så skönt o avstressande :) O jag o Lillebror insåg att julkänsla är att tillsammans sitta o pyssla ihop en paketkalender till Systrarna Bus och en röd julduk på köksbordet. Några adventsstjärnor på det o tända ljus, då blir det mys :)

Anita sa...

Influensan host host så jag smyger in för o säga ..ha en lugn o stilla 2 advent med glittrande barnaögon o tända ljus..hoppsan vält inte ljuset:)smyger stilla ut igen attjo..aj råkade trampa på katten:) ha de bra .. kram