fredag 18 november 2011

Av kris blir man vis...

Genom att prata med andra och smälta kan kriser leda till utveckling. Och utvecklas som människa bör man väl tills man dör antar jag. Veckans kris har gett en hel del. Tankar om mig själv och mina relationer. Och även lärdomar för livet. Som att det egentligen inte är så farligt att krisa, gråta lite, rasa ihop för en stund och komma vidare lite klokare. Och kanske är det så man bör tänka när det gäller barnuppfostran också. Kriser är en utvecklande del av livet. Det handlar inte om att försöka undvika förändringar och kriser utan att se dom med öppna ögon och lära sig hantera dom.

Under utvecklingssamtalet idag med Storebror blev jag mer varse än någonsin att Storebrors uppväxt är helt annars än min och de tidigare generationerna. Det är inte bara skolan som har förändrats. Informationssamhället har givit många saker nya dimensioner. Vi har ingen aning om vart det kommer att leda oss men förändringar och kriser lär ju dyka upp ändå och att kunna hantera dom kommer antagligen att vara ett stort plus.

Huset är knäpp tyst. Det är på tok för sent är det men jag sitter nöjd. Njuter av tillvaron. Ännu vackrare än så här var det när Lillebror och jag gjorde oss en liten omväg ner till havet på väg hem från skolan. Kram på er

4 kommentarer:

Mångmamma sa...

Kloka du!
Kriser ÄR utveckling.
En fin helg önskar jag er.

Grodmamman sa...

Kriser har ofta något gott med sig även om de är jobbiga just då.
Jag är helt förundrad över hur högstadiet fungerar idag. Hänger inte riktigt med!:)
Kram

mammaxtre sa...

Kriser är utveckling så är det nog i många fall av kriser. Men inte riktigt alla tyvärr.

Du är en klok kvinna som gör fina reflektioner.

Ha det fint

KaosJenny sa...

Tack Mångmamma, där tänker vi lika. utan kriser händer ingenting...
Jo, Grodmamman, jag är också förundrad över högstadiet men jag tycker att det verkar bättre än när jag gick på många sätt :-)
Mm, mammaxtre, sen är deti nte så att man vill ha alla kriser... en del är ytterst ovälkommna, även om man lär sig aldrig så mycket saker.
Kram på er