söndag 13 november 2011

Trött?

Mm, trött och mörkt är ord som vi gärna slänger oss med den här årstiden. Och ja, det är så det ska vara. Det är nu vi ska göra som björnarna fast bara nästan. Jobba lite för att få vara lediga när det är ljust och vackert men sen gå i idé. Kura ihop oss i soffan. Titta på skojiga filmer, spela spel och kramas så ofta vi kommer åt. Sänka kraven både på oss själva och andra. I denna landsända är det väntan på snön. För när den kommer kan en vanlig parkering bli så här vacker:

För övrigt så funderar jag på att börja sälja stickade sjalar till förmån för någon organisation som hjälper barn i andra länder. Är det något som jag blir onatruligt trött av så är det att alla bara ska tänka på sig och tjäna pengar till sig själva och sig och se om sitt redan tjusiga hus hela tiden, i värsta fall blir det som det här.
På något sätt måste vi väl tillsammans bryta den här idiotiska ego-trenden som bygger på att man aldrig någonsin ska vara nöjd. Är det någon som har förslag på någon bra organisation man kan skicka "sjalpengar" till?

2 kommentarer:

Katarina sa...

Otroligt vacker bild!
Önskar dig en fin måndag och start på veckan.
Kram

Manomaria sa...

Jag tänker också som du - att vi måste bryta aldrigvaranöjdsjukan. Jag har också drabbats av den, trots att jag tror att jag står fri med mina fina ideal. När jag är som värst illa däran i intenöjd-sjukan så ägnar jag massor av tid åt att förbättra och putsa på ytan, och blir alldeles spänd och otrevlig och min familj vill nog helst inte se mig. Tyvärr är jag lite allergisk mot tänka-positivt-kurser också. De är ofta alltför hurtiga. Så hur gör man? Våga visa kaosiga hem är iofs en bra början, och att tappert kämpa på för att tillåta oss att slå av på kraven. Och se till att "Grattis-till-husköp" inte genast följs av en fråga av vad som måste renoveras?
Träffade nyligen en mamma till mina barns kompis, och denna mamma visade upp nåt så ovanligt som en helnöjd attityd över hur saker och ting var. Mycket befriande, må jag säga!