tisdag 1 november 2011

Funkar det att ha smygstopp måntro?

Jag har funderat på det ett längre tag. Tänkt lite på hur jag ska få det att funka och så men nu har jag bestämt mig. Jag pratar inte högt om det, jag bara gör det. Gör ett köpstopp under november månad så där i smyg. Barnen har alla kläder de ska ha ungefär. Vi har kläder på kroppen och ett helt hus fullt med saker. Under november månad behöver ingenting. Det mesta som är riktigt viktigt är gratis.

På matematiklektionerna lärde man sig att det inte fanns någon regel utan undantag. Det har jag också förstås. Mat, tjänster och upplevelser. I övrigt tänker jag att jag ska handla ingenting. Inte komma hemsläpandes med en enda pinal. Vi får se hur det går. Känns lite spännande. Och så ska jag försöka handla lokalt och kravmärkt ännu mer än vad jag brukar.

Jag håller med occypy Stockholm gänget om att meningen med livet inte är konsumtion. Egentligen är det samhälle som vi lever i helt galet. Prylar pinaler och ännu mer saker. Aldrig nöjd. Alltid på väg mot nästa "erövring". Tänk om vi alla bara skulle sluta shoppa, vad skulle hända? Dags för tekopp med Mannen. Ha en trevlig kväll!!

Ps. Har lurats klippa Lillebror efter hans eget önskemål= trollklippning. Han är nöjd men ser lätt speciell ut. Som en lockig Jonathan Lejonhjärta ungefär men om ungen är nöjd borde ju jag vara det. Ds.

3 kommentarer:

Katarina sa...

Vilket bra initiativ!
Du får uppdatera senare hur det har gått.

Klippningen låter mysig.
Min lille kille har hårfobi!! Han vrålar som en galning om jag ska klippa honom själv och han får hår på sig...... I say nomore ;-)

Kram

Matilda sa...

Lycka till med köpstoppet! :)

KaosJenny sa...

Ska bli Katarina. Än har jag inte kännt av så mycket men jag ska rapportera :-) Och jo, jag har börjat vänja mig vid Jonathan looken ;-)
Tack Matilda
Kram på er tjejer