onsdag 7 oktober 2009

Finns det några gränser för vad man kan bråka om?


En helt rykande färsk forskningsstudie som jag gjort här hemma svarar rungande nej på den frågan.

När vi fikar har vi ett Lactosfritt smör som är Storasysters och Lillebrors. Lillasyster och resten av familjen har vanligt smör. Problemet är att Lillebror och Lillasyster har samma smörkniv som sin favvokniv som de inte kan leva utan och deras favvokniv är Storasysters absolut yttersta värsta. Om Lillasyster får som hon vill gråter Lillebror. Om Lillebror får som han vill blir Storasyster helt galen och Lillasyster gråter.

Det går att bråka om allt. (Bonaden på bilden hänger i ett hörn i köket, lägg märke till att vi nålat fast OBS HUMOR på den). Storebror och Storasyster ville båda sitta brevid fickan i cykelkärran. Lillebror och Lillasyster har däremot slagits om den plats som inte hade ficka. Vem som ska slå av TV:n har barnen bråkat om i omgångar i ca 7 års tid. Platser i bilar, båtar, flygplan osv. Listan kan göras oändlig och om vi föräldrar förhandlar och fixar så uppstår strax ett nytt område som man kan strida om. Vilket glas, tallrik osv osv. Det blir den oändliga historien...

Idag på lunchen med en kompis kom vi på några frågor som man nog skulle tjäna på att ställa sig lite oftare:
Är detta mitt problem?
Är detta något jag kan göra något åt? (Om det inte är det kan det löna sig att släppa det)
Behöver en lycklig barndom (eller ett lyckligt vuxenliv) innebära att man alltid är lycklig varje stund?
Jättekram på er alla mysiga Bloggläsare

4 kommentarer:

Hemliga damen sa...

Bästa bråket hos oss är nog när Mellan bryter ihop och skriker sig blå för att jag säger att hon inte kan älska mig mer än jag älskar henne.

Vackert på något vis.

2BarnsMamman sa...

Källorna till bråk verkar outsinliga för de små. Då gäller det att försöka vara vuxen och inte alltid ta striden, vilket inte är det lättaste!

Visst är det härligt att kunna ha lite "vänner" att umgås med så här på nätet och som du säger kan man ju själv helt välja i vilken omfattning :)

Ha en fin dag! Kram

Pia Plupp sa...

Nope, inga gränser vad jag har märkt ialafall ;-)
Fast ibland kan jag förundras över hur SAMS de kan vara, de små, korta stunder det varar. Känns nästan skönt när Lillebror då kommer hem o slänger ur sig ngn retsam kommentar till småsyrrorna vilket gör att de gallskriker sig blåa av ilska. Ordningen återställd ;-)

KaosJenny sa...

Hemliga damen, ännu ett tecken på att bråk ämnena är gränslösa, den var helt ny men HA Ha urbra...
2BArnsMamman, ibland kan man fundera på det där med vuxen.... och nätvänner är också mysigt
Pia Plupp jag försåtr prick vad du menar, om samsheten håller i sig en stund kan den börja kännas övernaturlig;-)
Kram på er