fredag 5 september 2014

Guilty as charged...

Mannen med den krökta ryggen har ställt sig upp. Ungefär i alla fall. Så pass att han fredags-städat och uppmärksammat att Kaosfamiljen har massor med skor i hallen. Ämnet kom upp under korv-i-ugn-med-mos-och-läsk middagen. Plötsligt började Kaosfamiljemedlemmarna titta menande på varandra. En ytterst otrevlig tävling dök upp från tomma intet. Febrilt försökte jag framhärda ämnet Barda-helg i oktober. Helt dömt att misslyckas.

Diskussionen blev seriösare och seriösare. Alla log och började räkna. Som genom ett trollslag har en trivsam familjemiddag förvandlats till en rättegång. Åklagarna var stenhårda mot de två huvudmisstänkta. En av de anklagade smög kvickt iväg, den andra försökte än en gång byta samtalsämne utan resultat. Den numera enda huvudmisstänkta försökte släta över och säga att vi alla är skyldiga, vi har en liten hall och det är inte så lätt... Åklagarna, juryn och domarna (alla utom den huvudmisstänkta åtog sig de olika rollerna närhelst de behagade) vände sig alla till den huvudmisstänkta och sa: Ut och räkna...

Resultatet var nedslående. Storebror hade 2, Mannen 4, Lillebror 5, Lillasyster 6 och Storasyster 7. Undertecknad råkade ha 13 par skor i området hallen om man räknar med bron och källartrappen. Som försvarare av mig själv försökte jag mig på argumentet att 36:or tar väldigt liten plats i jämförelse med strl 46,43 och 41. Storebror anförde att jag, då jag är äldst i familjen, absolut borde ha lärt mig mer på alla mina år. Jag hävdade anfall av skovård av nya och gamla skor. Lillebror log stort och konstaterade att jag måste älska att bli retad eftersom jag köpte ett par nya skor i förrgår. Mina argument om att jag alltid kommer att vilja ha röda skor och att dessa kommer att hålla i en evighet och att de får begrava mig i dom om ingen vill ärva dom föll platt till marken. Juryn och domarna var föga imponerade och noll övertygade om min otur/. Storasyster lyste med sin frånvaro och Lillasyster, som annars brukar försvara mig fick lämpligt nog besök av en kompis.

Under hela rättegången lyckades jag kamma hem en halv poäng när Lillebror, som aldrig vill kasta ens trasiga sockar, bestämt hävdade att jag måste börja göra mig av med skor. Mannen skrattade sig igenom hela rättegången. Kaosfamijen/Kaosmodern 10-0,5. Guilty as charged.

Livet är spännande, tänk vad en vanlig fredagsmiddag kan utvecklas till... Ha en trevlig helg allihopa. Kram

4 kommentarer:

Kaatzi sa...

Vår hall är också ganska kaosartad med allt som ryms där. Men 13 par skor blir nog svårslaget haha :-)

Ha en skön helg
Kram

Cecilia N sa...

Trots att vi bara är hälften så många kvar i den här familjen numera så är det massor av skor i hallen.
Det tycker jag är konstigt ...

Undrar om inte jag behöver ett par skråmträskkängor också ... Ska gå och titta på vinterkängorna. De står väl kvar där jag ställde dem i våras. I hallen alltså.

Är de där kängorna såna att man kan ta dem till skomakaren och räta upp dem undertill? Jag sliter snett!

Eva Swedenmark sa...

Fullständigt underbart! Vi är två och hallen är full, dessutom står det massor av påsar i källaren med skor vi vi nte vill kasta. Typ mina studentskor, skor jag köpte i London på åttiotalet, mina Dr Marten jag inte kan slänga osv. Men dottern är medskyldig och ställer mig inte till svars!
Kram

KaosJenny sa...

Mm, Kaatzi, 13 par skor är svårslaget :-).
Cecilia N, det är definitivt skor som man kan gå till en skomakare med :-). Sköna skor är bra...
Härligt Eva Swedenmark, det är kul med skor (även om resten av familjen har kul åt mig). Lite nostalgi med studentskor och Londonskor :-)...
Kram på er