torsdag 11 september 2014

11/9

För ett par år sedan flyttade Lillasysters absolut bästa kompis. Sorgen var stor och det tog ett bra tag att komma över. Nu har hon haft en ny bästa kompis ett tag, som flyttar den 1/10. Sorg igen lär det ju bli men hon klarar det. Livet är ju större än så och det är Lillasyster numera rätt medveten om. Ingenting kan få fortsätta för alltid och det finns andra barn, böcker och syskon.

11/9 är en historiskt sett väldigt tragisk dag. Det är många världen över som tänkt att detta går inte att leva sig igenom men det har gått.

Det enda bestående från Ana Gavaldas bok jag älskade honom är den här:
Livet, även när du nonchalerar det, även när du vägrar medge det, så är livet starkare än du. Starkare än allt. Människor har återvänt från koncentrationslägren och fått nya barn. Män och kvinnor som har torterats, som har sett sina nära och kära dö och sina hem brinna ner har återigen börjat springa efter bussen, kommentera vädret och gifta bort sina döttrar. Det är ofattbart men så är det. Livet är starkare än allt annat.

Trösterikt. Men samtidigt behöver vi göra vår del för att världen ska bli så bra som möjligt. Hedrar 11/9 genom att pyssla med äpplen och minnas att demokrati, fred, kärlek och solidaritet inte bara finns av sig självt... Rädsla leder oss ingen vart. Med tillit och kärlek till omvärlden kommer man långt och även om galna saker händer får vi inte glömma det.

Här har Underbara Clara beskrivit fint om varför man ska rösta på söndag. För demokratin, miljön, barnen och framtiden. Vilket samhälle vill vi att inte bara våra barn utan alla barn ska växa upp i? Magnus Betnér har skrivit riktigt bra här.
Nu till äpplena. Kärlek till er alla <34 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Mycket klokt här! Och rädsla har verkligen ställt till det i alla tider. Hoppas Lillasyster hittar ny bästakompis! Kram

kalebass sa...

Ja, livet fortsätter även utan oss, och visst är det den starkaste kraften, så länge det varar... Livet blir verkligt först när det står på spel.
Det vardagliga invanda, är ofta det mest läkande i krissituationer.
Ja låt oss hoppas att folk röstar och att man gör det för allas vårt bästa. Kram från din vän.

Mammahäxan sa...

Kärlek tillbaka till dig!

KaosJenny sa...

Precis Anna/notonmusic, rädsla hjäler ingen till något gott. Det finns gott hopp om Lillasyster och kompisar. Hon har ju också en bunt syskon ;-).
Vardag är helt klart underskattat i kriser kalebass och glädjande nog verkar det som att folk röstar.
Tack Mammahäxan.
Kärlek till er allihop. Kram