lördag 15 juni 2013

Kaos-familjen på väg mot semester

Skolavslutning med de sedvanliga kriserna. Lillebror har vägrat klippa sig i vår, han har sett ut som ett troll. Kvällen före gick det inte heller för sig och man tvångsklipper ju inte en snart 10 åring. På morgonen däremot kunde han inte stå ut en minut till utan att vara klippt så Mannen satte sötnosen på en pall och körde rakapparaten. Toagolvet såg ut som om vi klippt en björn och Lillebror blev fin.

Storebror hade som vanligt lite kämpigt med att ta sig upp men sånt liv som det blev när Storasyster hade tappat bort sina tights i sitt rum kunde inte ens han sova sig igenom. Till slut tog hon ett par av mina och for...

Lillasysters kofta var försvunnen. Ja men tjoho. Vi sökte som galningar men den var borta. Hm, ja antagligen har den väl legat på vår magiska hallmatta, den som sväljer saker hela för att sedan spotta ut dom ett halvår senare ;-). Nåja, Lillasyster är en mycket pragmatisk ung dam. Kan man inte ha saker som passar så får man ta något annat. Hon tog sina randiga tights och den blommiga klänningen. När jag kom till kyrkan såg jag att hon toppat sin outfit med en rutig skjorta. Ha Ha, underbara hon. Jättefin och varm kände hon sig... Jag har slutat bråka med barn om kläder.

Sen lämnade jag in bilen för reparation, 17000 kommer det i värsta fall att kosta. Ja men jippie. Precis det besked man vill ha när man just ska ha semester. Slutfinish på jobbet och sen hem och börja packa. Vi åker nämligen bort idag (inte sån där kanontiming men enormt kul ändå).

Packning med en Kaosfamlj är ett speciellt kapitel. Några springer runt som yra höns, någon skäller som en bandhund, någon vägrar och slänger sig ner någonstans och tjurar, helst i hallen så att hen är enormt mycket ivägen och alla blir galna. Ytterligare någon har just satt sig och börjat läsa en Kalle Anka tidning för sjuttiosjuttonde gången. "Bandhunden" hota med att ett av barnen inte får följa med ett par gånger. Den som var offer för detta hot brydde sig inte nämnvärt. Gjorde nog en snabb kalkyl om troligheten att vi skulle lämna något barn hemma själv och fann det osannolikt och vägrade vidare. Inte blir packningssituationen lättare av att Kaosföräldrarna har olika timing och taktik när det gäller packning heller.

Men som vanligt klarade vi det, även om det brukar finnas en stund då vi tänker att vi borde skita i allt. Om en timme åker vi och allt är lugnt (innan den sista ta-sig-ut-genom-dörren-krisen). Tio dagar någon annanstans. Sol, bad och en massa roligheter. Byta miljö och återhämta sig. Lyfta blicken ovanför vardagen. Ha det så himla bra bloggläsare och om ni inte har något för er, skaffa en drake. Nu flyyyger viiii...

4 kommentarer:

Libra sa...

Vad härligt med semester! Ha det riktigt underbart skönt! Just nu blåser det nästan stormvindar här.
Lycklig den drake som får flyga i det här vädret. =)

Grodmamman sa...

Vad det är skönt att veta att det inte bara här det är kaos emellanåt!;)
Ha nu en riktigt skön semester!:)
Kram

Kaatzi sa...

Sicken skittråkig grej med bilen!! :-(
Hoppas att det inte blir så dyrt som de sa.

Hoppas att semestern blir skön!
Kram

KaosJenny sa...

Mm Libra, det är riktigt härligt och du får.väl skaffa dig en drake, förvånande kul :-)
Ha ha Grodmamman, det är ingen slump att jag skaffade mig en Kaosblogg ;-)
Ja du Kaatzi, vi tänker inte på bilen just nu helt enkelt. Det tar vi när det är dags. Nu har vi skön semester från allt utom oss själva ;-)
Tack för att ni kommenterar, kram