måndag 10 juni 2013

Vit Allium och pax bli äkta häxa...

Äntligen har mina miniDahlior transformerat sig, till vit Allium (tror att den var senaste skriket förra året så det passar ju bra).

Insåg idag att det inte räcker att bara vara kärring längre. Jag behöver bli en äkta häxa för att klara resten av veckan. En häxa från Harry Potter världen. En som kan ordna en tidsvändare eller en osynlig utvidgningsförhäxning av tid. Skulle vara praktiskt med lite fler timmar fram till lördag, både på jobbet och hemma.

Jag bryr mig inte om att räkna upp att som skulle göras, både ni och jag skulle bara bli svettiga. Jag konstaterar bara att det inte funkar. Finns inte en chans i världen att jag hinner allt. Efter en liten cykeltur i regnet skaffade jag mig en taktik. Stor prioritering helt enkelt. Inte det viktigaste först utan bara det viktigaste. Punkt. Såna saker som spelar roll om ett par år. Resten får vara tills jag vet inte när. Det är inte meningen att jag ska ta kål på mig. På sina sätt är det skönt att få insikt om att man inte hinner allt, prioritera och leva med det. Nöja sig med topp tio på VIP listan och sluta sträva efter att hinna topp hundra. Nummer ett till sex är redan förprioriterade, barnen, Mannen och jag ;-). Hoppas att solen skiner på er och att ni har kärlek i era liv allihopa. Kram

4 kommentarer:

Libra sa...

Det låter helt klart som om du har koll på prioriteringen tycker jag.
För det viktigaste är ju precis som du säger barnen, maken och du själv.
Resten spelar ändå ingen roll om hundra år. Kram =)

Tessa sa...

Åh, vad prioterade du bort undrar jag nyfiket...i övrigt vill jag hylla dig för din prioritering i storsläggestil. Det vanliga är ju annars att man försöker göra allt med resultatet att ingenting blir gjort på riktigt och vips står man där med arga kunder/arg chef, bortglömda barn, förvirrade vänner, gräl med partnern och magsår.

Önskar dig lite lugn nu. Kram!

Eva Swedenmark sa...

Good enough! Du duger. Allt blir bra bara du hinner andas ut lite mellan varven och titta på din härliga familj och njuta av barnen.Vips är de vuxna!

KaosJenny sa...

Mm Libra, när det blir stressigt är det viktigt att hålla extremt hårt på sina prioriteringar och meningen spela roll om hundra år under lättar :-)
Ah, Tessa, stroslägge-prioritering, det var ett bra uttryck, tack. Jag prioriterade bort såna där saker som städning, klok matlagning vissa dagar och på jobbet otroligt mycket som inte var liv och död grejjer...
Precis Eva, ungefär så känner jag faktiskt... Stor kram på er