måndag 3 juni 2013

I veckan har vi inte städat

Och det syns. Drivor av allting överallt. Hallen är smockfull med skor, paraplyer och skolväskor. Däremot har vi tittat på fotboll, umgåtts och haft det bra ändå. Dessutom har vi firat att en av barnen gjort en bragd. Glass och kakor blev det. Kakor som vi bytt till oss mot ett Petshop-hus. Det är roligt att byta grejer.

Nöjdast är jag nog över att jag har skänkt bort fem kassar med kläder och skor till en kvinna som hjälper asylsökande. Människor som får 61:- om dagen per person om man delar hushåll. 50 kronor per barn om de är mellan 11-17 år. Mindre för yngre barn och från 3:e barnet halveras pengen. Tjoho, försök att försörja en familj på det om ni kan... (Kollade upp det på migrationsverkets hemsida och jo, det stämmer). Man må säga vad man vill om det men det är ju barn som går i samma klass som våra som lever under de förhållandena.

Shit, vad lyckosamma vi är som inte behöver fly till något annat land, även om vi gnäller över vädret ibland så trivs vi nära våra kära, i en kultur som vi känner väl och med ett språk som vi kan. Dessutom bor vi i ett land där vi har demokrati och rättigheter. Tandvård, sjukvård och möjligheter att få annan hjälp har vi också (asylsökande får bara akut av allting). Så jo, jag tänker att Mannen och jag gott kan ge bort de saker som familjen använt klart till någon som behöver det. Att göra gott känns bra. Vi lär inte sakna någonting ur de där kassarna och gör vi det har vi råd att köpa det.

Det är också en anledning att fira, att vi har det så bra i vårt överflöd, där vi är och att vi kan vara kvar här och hjälpa våra barn att skapa sig en framtid. Lite städning hit eller dit må ju vara ;-). Sköt om er

2 kommentarer:

Libra sa...

Jag håller med om att vi ska vara tacksamma att vi har det så bra jämfört med alla flyktingar. Tror vi svenskar är lite bortskämda och lätt glömmer bort att vara tacksamma.
Visst är det skönt att kunna hjälpa andra. Mitt motto är att är det saker jag inte behövt/använt på ett år så kan sakerna få vandra vidare. Till någon som har bättre användning av dom. Kram =)

KaosJenny sa...

Mm, precis Libra. Vi har haft fred länge, inga större katastrofer, betalda semesterdagar, andra förmåner och demokrati i en evighet. Inte lätt att hålla perspektivet då så vi må väl förlåta vår gnällighet kanske. Kan vara bra att påminna sig bara... Klok tanke där med ett års gräns för när saker ska bort. Behöver man en sån igen kan man ju byta till sig. Den ska jag ta med mig.
Kram