söndag 30 juni 2013

Kaosmodern i röjartagen...

Åh, misstänk mig nu inte för att Kaosbloggen blivit en åh-vad-jag-är-duktig-som-har-röjt-i-källaren/förrådet/hallen/Kaosgarberoben osv. Nej nej, inte för att det inte skulle behövas men Kaosmodern har haft roligare än så...

Festival i stan och en vän och jag var där. Röjde så in i h-e till Magnus Uggla. Han levererade verkligen. Det var fantastiskt ös. I ett hav att -20 åringar stod vi och hoppade och skrek. Sjöng med och till vår förvåning gjorde -20 havet det också. Till låtar som var 20 år äldre än de själva. Coolt!

Fina och glada var de allihop. En helt galet rolig kväll. Eftersom jag lyssnat på Uggla från och till sen 1983 samt att jag under veckan och även igår kväll träffade gamla tonårskompisar blev det också en liten walk down the memory lane... Riktigt riktigt roligt men också grymt skönt att kunna ta bilen hem till Mannen sen (även om det blev så sent så jag i stort sett såg småfåglarna äta frukost innan jag la mig).

Mysigt att träffa såna människor som man haft så roligt (och tråkigt) med genom åren. Folk som man bär med sig i hjärtat. Riktigt skönt också att känna att man är en kvinna i sina bästa år som har bra mycket roligare för sig än att bara röja i källaren. En av mina gamla tonårsvänner konstaterade att han var väldigt glad över att se att jag fortfarande har kul eftersom han upplever att kvinnor ofta "tråkar ihop"... Eh, tack. Ämnet tål att funderas på. Varför fastnar vi kvinnor så gärna med att bre mackor i skidbackar, bli hallgestapo, picknickpackare, hemförbättrare eller helt enkelt arbetsledare i familjen AB? Har han fel eller ligger det något i det han säger? Vad tror ni och vad beror det i så fall på?

Åhå, Lillasysters kompis säger att de har match om en stund... Slutsnackat om röjandet, plikten kallar. Sköt om er. Kram

5 kommentarer:

Galenskap och lite allvar sa...

Hahaha..jag hade också hoppat till herr Uggla om jag hade varit på plats med dig. Han tål att lyssnas på fortfarande. För flera år sedan långt innan mina ungar fanns och jag jobbade på ett fritids så hände följande. Jag hade varit på slottsruinen på Öland och lyssnat på Uggla. Med mig hem hade jag en tröja med hans turneplan på. Dagen efter på jobbet så sjöng jag till en av hans låtar när den spelades på radion. Då kom det två barn och sa att jag var den coolaste fröken de hade haft som kunde så många sånger med herr U. Gissa om jag skrattade. På tal om det där att vara född och ha hört låtarna flera flera år tidigare...

Vad beträffar att städa i hallen och fixa med alla dessa måsten...jag sitter i samma båt som dig! jag gör inte heller allt som jag "ska". Ibland rycker hallpolisen ut men ibland känns det som att det finns viktigare saker att tänka om.

Ha det gott fina du!
Kraaam Veronica

Libra sa...

Jag har tack och lov inte heller torkat ihop. (tycker jag själv) Fast jag är en bra bit äldre än dig. Är ju 50+. Men det vore hemskt om man skulle glömma att ha kul. Jag gillar också Magus Uggla. Har alltid gjort det. Ända sedan LP skivan med Varning på stan kom ut 1977. Då var jag 18 år och expert på hur man har kul. Haha.
Kram =)

Grodmamman sa...

Nu är jag inte något jätte fan av Magnus Uggla, men konserter är väl aldrig fel! Jag ska på Robbie williams om några veckor och det ska bli super kul!:)
"Ett rent hem är ett bortkastat liv", brukar jag leva efter. Man måste ha kul här i livet även om jag gärna röjer emellanåt.
Kram

Cecilia N sa...

Jag stjäler genast och rakt av Grodmammans devis!

Även om jag njuuuter de gånger man kan gå barfota på golvet utan att bli burträskare ...

KaosJenny sa...

Mm Veronica, Uggla är underbar och vad roligt att du var coolaste fröken :-) och hallpolis är inte roligt, på något sätt...
Libra vad fint, kul ska man ju ha nästan jämnt i vilken ålder man än är i :-)
Kul med konserter Grodmamman.. Ett rent hem är ett bortkastat liv. Underbart! det citatet ska jag knycka, tack :-)
Ha Ha, barfota utan att bli Burträskare Cilla, underbart. Här är det en heel del smulor också. Blir lite som såna där skor med piggar inuti ;-)
Kram på er