tisdag 12 mars 2013

Behövs det en internationell mansdag?

Den frågan och en hel bunt andra, både roliga och allvarliga diskussioner ägde rum i helgen på ett stadshotell med bubbelpool. 8 kvinnor i sina bästa åldrar utbytte tankar irl. Helt underbart. Årets enda dag som verkligen inte är förhandlingsbar. Frågan om en internationell mansdag är inte så dum. På frågan om jag är feminist svarar jag helt klart ja utifrån Caitlin Morans definition. "Do you have a vagina? Do you want to be in charge of it? Congratulations, you are a feminist." Jag tror att detta landet är smockfullt av såna feminister. Säger man dessutom "do you know anyone who has got a vagina? Do you want her to be in charge of it?", så är vi nog ännu fler. På frågan om jag tycker att karlar, män, pojkar och gubbar är underbara så svarar jag också ja. Det finns massvis med kloka härliga män men precis som när det gäller invandrare så får de klä skott för en massa dumheter även de som är kloka.

Tänk er själva en dag då män kan manifestera mot krig. Fundera på hur det är att vara man, pojkvän, pappa, brorsa... Prata igenom mansrollen ett par varv. Sänka garden lite och bekänna brister och tillkortakommanden. Skratta åt sig själva och fundera på hur världen skulle kunna bli bättre. Det vore något det...

Annars håller vi mest på och fixar med vårt förkrympta vardagsrum. Jisses vad vi tycker att det är tråkigt. Ingen av oss är egentligen ett spår intresserade av tapeter och än mindre att fundera på den mängd möbler som vi behöver ställa någon annanstans i vårt för övrigt proppfulla hus. Storebror hade som förslag att vi skulle sälja möbler eller något barn för att få plats med allt. Vi sa att han låg längst upp på försäljningslistan i så fall ;-). Vardagsrumskaos och så massa jobb, läxor och känslor som behöver ut i form av sammanbrott ovanpå det. Men kärleken flödar och det skrattas en hel del även om vi är lite trötta. Livet har en härlig puls. Nu, sovdags. Kärlek till er alla!

5 kommentarer:

Libra sa...

Man skulle kunna vända lite på det hela och ställa sig frågan: Eftersom vi har EN kvinnodag varje år, är alla andra dagar männens dagar då?
Att vi har en internationell kvinnodag är jättebra tycker jag. Men samtidigt är det ett tecken på att det är långt kvar till jämnställdhet.
Kram =)

Elisabeth sa...

Tack för trevlig hälsning!

Katarina sa...

:O) Om du bara visste vad jag tycker om dina inlägg Jenny. De är underfundiga, ärliga, äkta, spontana och helt igenom med kärlek till din familj. Låter mysigt med tjejdag. Det behöver vi i bland för att fylla på med ny energi av skratt och härliga diskussioner. Kram Katarina :O)

kalebass sa...

Får en man, lite hukande, komma med en liten kommentar...Tänker vi inte alldeles FÖR mycket i begreppet KÖN, visst var väl "skaparen" på väldigt fint hu mör när han fixade TVÅ härligt kompletterande kön, men tänk om vi kunde utgå från att vara kamrater, kompisar, partners och låta könet bli den där Extra pricken över i... Bästa kompis och sexpartner i ett...Kram på er.

KaosJenny sa...

Mm Libra, vi har en bit kvar och en kvinnodag är bättre än ingen ;-)
Varsågod Elisabeth
Tack Katarina. En tjejdag är riktigt bra, man är som ny när man kommer hem. Brukar vara lite olika människor men vi är ett par som alltid brukar försöka uppmärksamma kvinnodagen.
Klart du får komma med kommentarer kalebass, alltid. Och jag håller med om att det är underbart med två kön och i den bästa av världar skulle inte kön spela mer roll än ögonfärg, skostorlek och även hudfärg och sexuell läggning skulle vara oviktiga. Så länge världen ser ut som den gör behöver vi en kvinnodag kanske med ett tillägg av mansdag :-). Jag har läst någonstans att det optimala är att partnern är kvinnan/mannen-vännen och lekkamraten :-)
Kram på er