tisdag 5 mars 2013

Packningsvånda

En kaosfamilj i packningstagen är ingen lek. Någon retas, någon börjar jaga och någon försöker hålla kollen. Någon ligger hopplöst efter. Någon sätter sig på toa just som alla vill komma åt schampo och tandborstar. Vips blir någon hungrig just när någon annan satt sig i bilen.

När vi fått in skidor, stavar och all packning o alla personer i bilen vred vi på nyckeln. Inget hände, nya bilen var död. :-( Efter lite laddning kom vi iväg för att vända två mil senare efter mitt Visakort. Vissa dagar är jag mer tacksam än andra för att Mannen står ut.

En av nackdelarna med äldre barn är att de gärna vill ha förklaringar och skrattar så otroligt högt och länge när man har en lång och i och för sig sann men otrolig historia om varför vi behövde vända. Fördelarmed äldre barn är att det åtminstone inte packar upp allt i samma takt som föräldrarna packar ner. För gjorde Kaosfamiljen samma saker plus att någon packade upp. Vi kom aldrig iväg någonstans.

Väl framme hade vi glömt örngotten och varenda hjälm. Sånt som händer, världsliga saker. Så nu har vi t-shirts som örngott och hjälmar hyr vi...
Nu har lugnet lagt sig i stugan med fyra ervuxna och sju barn. Tröttheten anfalle. Sov gott och kram på

5 kommentarer:

kalebass sa...

Har ingen tänkt på att filma detta ? ;-)

Tessa sa...

He he, det där med att vända tillbaka efter saker man glömt är det värsta. Jag tycker det är jobbigt även om det bara är 300m... som att förlora jobbtext man skrivit i word, sån uppförsbacke.

Men härligt att ni kom iväg i alla fall, med lillasyster och allt!

Grodmamman sa...

Härligt att ni kom iväg trots allt!;) Hade gärna varit en fluga där när ni skulle ge er av, packning är inte att leka med!:)
Kram

Libra sa...

Haha det där låter som min barndoms bilsemestrar med familjen.
Känner så väl igen mig. Det hände för det mesta att något blev kvarglömt och det var inte alltid man hann vända om heller.
Ha en skön kaosfri vistelse i fjällen nu. Förresten låter kaosfri urtrist.
Så ha sköna dagar med lagom mycket kaos. Kram =)

KaosJenny sa...

Ha Ha, välkommen Kalebass, det skulle i så fall bli något för Sveriges roligaste klipp ;-)...
Tessa det är jobbigt att vända men det var tur att vi vände, då kunde vi ta med en stor panna som den andra familjen glömt också...
Ha Ha Grodmamman, du är precis som kalebass välkommen nästa gång det beger sig :-)
Härligt Libra och du har rätt, fjällvistelsen blev varken kaosfri eller tråkig :-)
Kram på er