torsdag 31 januari 2013

Fin-VaB och Kaosredovisning...

Tre krassliga barn idag. Hosta, ont i huvudet och magen. Ingen är pyttis och det är inte några värstingsjukdomar så det är väldigt lugnt. Storebror har varit hemma några dagar och skulle nog kanske kunna tänka sig att spana in andra damer än syrrorna och Kaosmorsan men nej... Han är rätt grinig och imponeras inte stort av Lillasysters filmval. Dagens största problem, kommer inte ens upp i kategorin I-landsproblem... Läget är lugnt, VaB-livet innebär ju ofta att dra in handbromsen...

Desto mer har det varit i veckan och det har märkts. Jag har lyckats försnilla mitt passerkort, försökt handla utan varken visakort eller pengar, missat ett gäng bussar, glömt ett namn som jag kunnat hela hösten, beställt mat, suttit och pratat en stund för att sedan göra om min mat till take away och avnjutit maten på fotbollscup samt somnat som en stock vid tv:n (eller till och med rakt upp och ner, när jag pratat med någon) varje kväll. Så går det när man utvecklar sig, gör en massa avslut och böjer tid.

Lite stress är egentligen ingen fara. Det är naturligt. Det viktiga är att återhämta sig och nu är den dagen här. Motorn har gått för fullt, lite trimmad och med full gas så går det en del bränsle. Dags att gå in på depån och sse över maskinen, tanka lite. Göra ingenting, masa runt huset och ha lite halvtråkigt. Titta på gamla VHS filmer och bara ta det lugnt. Att stanna för att låta själen komma ikapp är viktigt för att behålla den mentala hälsan tror jag. Vad tror ni?

Kram Jenny

4 kommentarer:

Grodmamman sa...

Tror att du har helt rätt!:) Är nog lätt att köra huvudet rakt in i den berömda väggen annars om man aldrig ger sin kropp och själ vila emellanåt. Mycket därför jag började med taktil massage och idag har jag provat yoga för första gången i mitt liv.
Kram

kalebass sa...

Ja att tanka lite då och då är inte helt fel. Annars är det risk att man kör vidare på bara bensinångor. På sikt är det lätt att räkna ut resultatet... Nej, upp med fötterna på en pall, lyssna på musik eller se en god film. Långa varma kramar är inte heller dumt !

Galenskap och lite allvar sa...

Allt som nämnts här tycker jag oxå verkar som en bra idé...kanske rentav nödvändigt!

Ja, det där med att vabba, det är både på ont och gott. Vissa dagar som jag är hemma med någon liten klen stackare så hinner jag oxå verkligen stanna upp och andas in och hämta nya krafter. Andra gånger så blir det bara kaosigt. Är till på köpet båda barnen hemma och de börjar "fräsa åt varandra så önskar man nästan att man var på jobbet istället.

Hoppas att du får en underbar helg med mycket kvalitetstid, kramar och kärlek från din familj.
Ha det gott fina du!
Kram Veronica

KaosJenny sa...

Precis Grodmamman och det där med taktil massage l éåter jättespännande... Mm, kalebass, när man tänker så blir det självklart att man inte bara behöver utan måste tanka för att allt ska fun
ka. Jo, Veronica, jag känner igen det där Vab kan bli på alla möjliga sätt;-) kram på er