fredag 11 januari 2013

Både bra och dålig fru...

Igår var jag ledig och det såg 10 gånger värre ut hemma när Mannen kom hem än när han for. Jag just inne i en seriös diskussion med Storebror om Bechdel testet då jag kom på att jag hade ett möte som jag höll på att bli sen till, hurra. En dag när jag var en rätt dålig fru men ett bra barn och barnbarn och en jättegullig mamma då jag pysslat om Storebror en hel del. Andra dagar är jag (om jag ödmjukt får säga det själv) en helt strålande som fru men har lite brister på andra områden.

Och det är ju det där som är det jobbigaste med oss människor, vi är så komplexa. Ingen är bara bra och ingen är bara dålig. Till och med den knasigaste kan glimta till och till och med den klokaste kan vara dum. Man vill ju gärna själv vara en god mor, en bra fru, underbar vän, trevlig arbetskamrat, fantastisk fotbollstränare osv. Och så är det smidigt om vi kan säga att dom andra är onda, dåliga. Kruxet är att alla egentligen som max kan komma upp i att vara både och, både bra och dålig.

Det gäller att inte ha så höga krav, varken på sig själv eller andra. Förlåta sig själv och andra för att man inte är perfekt. Om man hamnar på mer plus än minus i längen så är det bra. Perfektionism är av ondo, det är inte meningen att någon ska vara perfekt. Kram och trevlig helg

4 kommentarer:

mammaxtre sa...

Du anar inte. Jag åkte med min son på kalas igår, men kalaset visade sig vara först på fredag. Kände mig som långt ifrån en perfekt mamma kan jag meddela :-(

Trevlig helg!

Grodmamman sa...

Var tvungen att kolla upp vad Bechdeltestet var och insåg rätt snabbt att många filmer inte klarar av det.
Du har så rätt, hur gärna man än vill så är man aldrig perfekt och jag inser mer och mer att huvudsaken är att vara "good enough". Jag gör mitt bästa, men lyckas inte till fullo alla gånger.
Kram

Eva sa...

Så rätt så! Och är man förlåtande mot sig själv och de brister man inser man har så är det ju så mycket lättare att vara positiv till andra i omgivningen, tror jag, med deras eventuella brister. Brister och förtjänster sammanlagda är ju det som gör oss till den omtyckbara person vi ändå är!

KaosJenny sa...

Underbart mammaxtre, det är sånt som händer och du var ju åtminstone före ;-)
Good eunough är fint Grodmamman och Bechdel testet är riktigt bra...
Precis Eva, man skulle nog inte orka med perfekta personer... Det är de små defekterna som gör charmen ;-)
Kram på er