onsdag 9 januari 2013

Vardagslyx...

Ibland kan man låta det ta en eon av tid att göra middag. Som idag till exempel, när tonåringen plötsligt tar sig tid med lite kvalitéts-tid med sin mor (läs brottas fastän vi egentligen skulle slänga ihop middag). Helt oförhappandes roade vi oss kungligt med ett par stickor, en duk och grillvantar. Vi hade så roligt så att Lillasyster började misströsta om det någonsin skulle bli middag. Får man en chans att skratta så bör man göra det ;-).

Målet för min eftermiddagsrush var som vanligt snabb-bussen (varför vänta på bussar när man kan motionera till dom). Mannen hade också lyckats så hips vips blev det en bussdate. En liten lätt känsla logistik-föräldrarnas variant av speed-dating dök dock upp då temat för träffen blev "vad vet du om dina och andra familjemedlemmars förehavanden under veckan. Den romantiska date- känslan erhölls då vi delade på en daim. Är det inte kärlek så säg?

Nu håller barnen på och bakar pepparkakor. Det är rätt lugnt att baka peppaarkakor i Januari. Granen sår fortfarande grön och grann i stugan. Nu hör jag att barnen börjat hota varandra med mig och att ordet sluta börjat vara väldigt frekvent använt.

Jag tillhör den där skaran människor som absolut inte kan vänta till semester/ nästa ledighet/ helgen. Jag tror att man behöver glans i vardagen. Om man tar sig tid och stannar upp hittar man många små guldkanter i vardagslivet. Även om julen, nyår och loven är över. Kärleksfulla blickar, bra musik, omtänksamhet, vacker natur och skratt. Sånt förgyller tillvaron.


Dags att grädda lite pepparkakor och börja fösa barn mot lite olika sängar.
Hoppas ni får en gyllene kväll!!3 kommentarer:

MaNo sa...

Hahaha, underbar beskrivning av romantisk snabbdejt i vardagen. Nästan som reklam.

Veronica sa...

Underbara du,som vanligt härlig och rolig läsning hos dig. Vet du , vi har oxå pepparkaksdeg kvar i kylskåpet. Känns skönt att det var fler som inte bakade vid jul. Här var det bara dottern som gjorde några stycken. Själv var jag så förkyld att nog ingen hade velat smaka på dem om jag hade gjort några. Känner så väl igen det där orden Nej! och sluta! Vissa dagar undrar jag om inte det är de enda ord jag hör.
Och det där med romantiken, oavsett om det blir daim eller ej så är det behövligt med egentid utan barn lite då och då.Min sambo bjuder mig på restaurang ibland och det är verkligen både romantiskt och lyxigt.

Ha det gott fina du!
Kramelikram Veronica

KaosJenny sa...

Mm MaNo, bättre än reklam, för det var på rikt och vi kunde till och med pussas om vi ville ;-)
Tack Veronica... Skönt att höra att du känner igen dig och ni "får till " romantiken :-)
Kram på er