tisdag 1 januari 2013

Vissa dagar är det rätt att vara trött...

Nyårsdagar brukar tillhöra den kategorin. Varit uppe till 27000 och roat sig minsann. Om den akuta tröttheten håller i sig längre än över Ivanhoe bör man dock fundera över sitt liv en aning. Hur tar man hand om sig själv och sin kropp, det eventuella förhållandet och barnen. Helst i den ordningen också eftersom man inte får någonting att funka om man inte tagit hand om sig själv och förhållandet till barnens far/mor.

Ibland blir man lite förvånad över hur gärna man gör resor och förändrar hemma men hur ogärna man gör en inre resa och gör förändringar när det gäller måsten och borden.

När det gäller nyårslöften har jag ändrat mig. Jag tar dom jag hade ifjol, lite modifierade, eftersom de var bra, lätta och trevliga att lyckas med.

1. Ha roligt så ofta som möjligt och visa för barnen att det är roligt och bra att vara vuxen. Ha med andra i den mån de vill, i annat fall ha trevligt själv :-).
2. Ta det lugnare, inte kriga och ta saker personligt utan försöka använda kärlek och humor.
3. Ta mig tid med de "stjärnstunder" med barnen, Mannen, släktingar, vänner och andra människor som jag får...
4. Njuta av mat o godis samt att röra på mig när det är kul
5. Släppa personer, saker och företeelser som jag inte behöver eller som behöver gå vidare mot nya äventyr.
6. Dricka tekopp med Mannen så ofta som möjligt
7. Att tänka på miljön, inte till vansinne men att dra mitt strå till stacken
8. Se till att vara i balans så ofta som möjligt, blogga, unna mig vila och att tanka genom att bege mig ut i naturen eller prata med någon klok.
9. Fortsätta att prioritera ordning i relationer framför all annan ordning.
10. Vara nöjd i större utsträckning men ändå ta möjligheterna till nya utmaningar och utveckling. Hjälpa andra, om de vill det. Försöka undvika att automatiskt tänka förbättring och att tävla.
11. Inte kräva att jag ska kunna allt, ta hjälp när det behövs (ingen klarar allt), leva mitt uppdrag i världen helt enkelt, utan att tänka så mycket på mig (egot).

Förhoppningsvis kommer jag att känna att jag lyckats även nästa nyår. Ivanhoe har jag redan sett, han väljer nog fel tjej i år igen. Tror nog att det är bättre att jag läser min Blogg ett varv och se om jag haft något klokt att säga till mig under året ;-). Tack allihop för att ni finns. Av hela mitt hjärta önskar jag er en god fortsättning... Kram

7 kommentarer:

Victorias Provkök sa...

God fortsättning...
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

Kaatzi sa...

Skönt att ha en slappardag. Det har vi också haft :-) Sedan lyckades vi få till lite kaos ikväll... typiskt oss :-)

Ha en fortsatt trevlig kväll
Kram K

Cecilia N sa...

Jag har inte följt dig petnoga, men det här inlägget var i alla fall klokt.

Gott nytt år!

Grodmamman sa...

Så kloka ord!:) Jag har börjat en inre resa nu och det är jobbigt stundtals. Många tårar blir det, men förhoppningsvis går jag starkare vidare på min färd. För mig handlar det om att, precis som du säger, att må bra själv och då måste jag ta tag i vissa saker även om det är skit jobbigt.
Kram

KaosJenny sa...

Tack Victoria och kram på dig
Precis Kaatzi, slappardagar är guld värda och Kaos brukar ju gå över... Kram
Cecilia N, tack och klart du itne behöver följa petnoga... det är det som är det bästa med Bloggeriet... Man kan göra så mycket man vill :-) Kram
Grodmamman, vad härligt att du börjat en inre resa, grattis och så klart du kommer att komma ut sarkare... Jag håller tummarna för dig... Jättekram

Cecilia N sa...

Det var väl mest en kommentar till att du skulle kolla om du skrivit nåt klokt under året.
Skulle du händelsevis inte hitta nåt så finns ju i alla fall det här inlägget.

KaosJenny sa...

Tack Cecilia... Kram