fredag 7 oktober 2011

Trick för att hålla spänning i en lång relation?


Mannen och jag har nu över 14 år tillsammans och det flyter på bra. Eller, ja, flyter på och flyter på. Det blir ordentliga hack ibland men det brukar reda upp sig. De mesta hacken brukar vara inte vara känslomässiga oss emellan och det är ju skönt. I detta Kaos som ofta uppstår på alla möjliga andra flanker känns det bra att vi valt varandra och står "rygg mot rygg". Vi gillar varandra och trivs tillsammans.

Idag ska vi flyga lite. Lillasyster har 38.5° och Storasyster och Lillebror är täta i näsan. Storasyster har ont i ett öra redan nu... Tjoho, men det klart, när man är en hel flock människor kan ju allt hända. Mannen skulle skriva ut biljetterna och skrivaren strejkade. Inte något stort problem. Mannen ringde en kompis, som i och för sig var i sin stuga men som har föräldrar som bor hos honom i helgen. Vi kunde låna skrivare. Då så.

Väl hemma konstaterade Mannen att han inte har biljetter till mig. Eh, jaha... Ett litet lätt missförstånd tydligen. Eftersom jag skulle vara kvar i Stockholm med jobbet trodde Mannen att jag hade bokat även resan vidare... Jamenjippie så BRA! Två timmar kvar till avgång! Föräldraparet såg varandra djupt i ögonen, drog efter andan och konstaterade att det inte skulle ge något om vi började smiska varandra eller klämma oss själva i ugnsluckan. Jösses, tåg för mamma? Kanske kan vara bra om någon har bekymmer med öronen om de får hänga med också? Efter en stund kändes det som att det kunde funka.

För säkerhets skull bad Mannen mig att kolla min mail och DÄR var den. Biljetten. När livet går undan kan man glömma såna där små detaljer som en bokning. Skratt och lättnad. Cyklade till kompisens pappa och skrev ut min biljett också. Han skrattade högt när jag berättade om vår miss. Däremot var han, som varit gift i över 40 år, lite skeptisk till min teori om att det håller spänning i relationen. Nåja, vi skrattar i alla fall ofta i efterhand och har sällan tråkigt Mannen och jag. Nu ska jag packa det sista och göra ett sista röj. Håll tummarna för oss gott folk och Kram på er

5 kommentarer:

Grodmamman sa...

Vilket strul! Tur att det löste sig till slut.
Kram

Mångmamma sa...

Ni verkar ha en bra strategi för att lösa små och större vardagsförtretligheter.
Här smäller det till i dörrkarmarna minst sju gånger i veckan men å andra sidan har vi nog enats om att det är en bra plan att fortsätta framåt tillsammans ändå. Efter snart 25 år och 7 barn ...

Bina sa...

Grattis till er båda, både till långt äktenskap och till biljettfinnande!

Katarina sa...

:O) Jag ler. Du är för skön som delar med dig av era dråpligheter till oss som läser. Hoppas att resan har gått bra. Och grattis!!!
Kram Katarina :O)

KaosJenny sa...

Mm, Grodmamman och tänk så tacksamma vi var över att få resa tillsammans nu ;-)
Ja Mångmamma, huvudsaken att strategierna funkar för en, ni verkar ju lösa det fint med dörrsmällandet också ;-)
Tack Bina!
Tack, kul att du ler. Resan gick bra, Lillebror hade lite ont i öronen men det gick över...
Kram på er