söndag 16 oktober 2011

Skrotar-söndag


En dag då vi mestadels bara varit i hösten. Barnen har flutit in och ut genom huset. Själv har jag mest suttit ute och njutit i höstsolen. Funderat lite på det där med vänskap. Kanske det viktigaste av allt här i livet. All form av kärlek värd namnet innehåller ett stort mått av vänskap. Känslan av att vilja varandra väl, peppa och stötta varandra även om det kanske innebär lite omak för egen del. Jämlik och ömsesidig med ett tagande och ett givande. Förmågan att ha överseende och inte fördöma varandra.

Vänskap är ett väldigt intressant fenomen. Kan vara både lätt och svårt, ibland samtidigt. Vänner kommer och går och olika vänskaper ser olika ut över tid. Både när det gäller kvalité och kvantitet. Ibland fasar gamla vänner ut sig lite och nya dyker upp. Mycket beroende på den situation man just nu är i livet. Just nu har vi till exempel en period då vi inte umgås så mycket. Vissa vänner finns med under lång tid, andra gör korta gästspel. Vänskap kräver oftast underhåll men ibland är grunden så stabil så att det funkar ändå. I bästa fall utvecklas man och får rätsida på frågetecken via vänskap. Vänskap kan ha alla möjliga olika skepnader, allt från barndomskompisen som jag inte ens träffar varje år, de fysiskt närmare som jag stöter och blöter allt möjligt med till personer som de flesta av er som läser Bloggen, som jag aldrig ens har träffat. Ni är verkligen jättemysiga, även om vi inte setts. Alltid kul att höra någon annans tankar om saker. Riktig vänskap är mjuk som mossa. Vad tänker ni om vänskap? Ha en fin måndag KRAM

Ps. För övrigt anser jag att det inte är lämpligt att vara utrikesminister och sitta med i en styrelse för ett oljebolag heller. Kanske kan Bildt följa Juholt till Arbetsförmedlingen Ds.

4 kommentarer:

Katarina sa...

Vänskap är något som kräver omsorg, förståelse, kärlek och tålamod. Ibland räcker det att man vet att personen finns där.

Ha en fin måndag!
Kram

Sarah sa...

Ibland tror jag att mina vänner som jag träffat senare i livet känner mig bättre än "gamla" barndomsvänner. Men vänner finns på alla olika nivåer och det är bara att vara glad att det finns någon att ringa ibland!

Grodmamman sa...

Jag har några få riktigt nära vänner som jag vet att jag kan ringa när som helst. Mina barndomskompisar finns också där i bakgrunden, en del tydligare än andra. Håller med Katarina, vänskap kräver både omsorg och tålamod!
Kram

KaosJenny sa...

Mm, vänskap är otroligt viktigt och värt massor. Och precis som du säger så Katarina så kräver det en del men det är värt mycket om det är bra vänskap.
Intressant Sarah om nya och gamla vänner, den ska jag fundera på. Kanske gamla vänner bara kör på om att du har ju alltid varit utan att se utvecklingen. Man är ju sällan samma person rakt av genom hela livet...
Och Grodamamman få och nära är bättre än att känna massor av folk så där ytligt. Bra att kunna glädjas åt alla nivåer.
Kram