tisdag 13 september 2011

Låter höstmörkret omfamna mig...

Det regnar och är ruskigt. Kaoshallen blir blixtsnabbt smockfylld med diverse olika skor, påsar och jackor. Lät läxtjat. Det blåser och är mörkt. Föräldramötena radar upp sig. Det är små-hostigt, snuva och trötthet både här och där. Föräldraparet förmodas logga in på diverse olika hemsidor för klasserna men jag har glömt lösenorden (jösses att det där med teknik ska vara så underlättande, jag blir bara galen). Tvättberget bara växer eftersom tvätten fortfarande torkar taskigt. Hösten är verkligen här på alla sätt.

Och det finns fina fördelar med hösten. Man kan låta lugnet lägga sig. På med tjock-sockarna och tjocktröjan. Eftersom jag bara blir arg av att tvätta är det enda raka att krypa ner i soffan med en god bok. Äta lite av den godaste chokladen... Kanske titta lite på Sagan och ringen. Tvätta favoritkläderna kan vi göra i helgen och elda i spisen så att vi får bastu. Då borde det torka. Eld är mysigt. Levande ljus också. Och känn på ordet tjock-sockar. visst är det härligt. När Storasyster var liten skrattade hon högt åt ordet. Tyckte att det kunde kombineras hur som helst... Tjock-tjockar, sock-sockar, sock-tjockar eller tjock-sockar. Hej hopp, dags för film och tekopp. Höst kram på er allihop.

5 kommentarer:

Grodmamman sa...

Vad jag känner igen mig i det du beskriver! Sonen har börjat 7:an i höst och all information i stort sett, kommer via nätet. Måste få rutin på att gå in där bara.
Här börjar jag sakta kunna återfå hemmet i någorlunda ordning efter vårt fönsterbyte. Att det kan vara så skönt att få dammsuga!:)
Kram

Katarina sa...

Låter helt perfekt du..
Jag gillar att kvällarna börjar bli mörkare. Då kan man tända ljus och mysa riktigt ordentligt.

Kram

Ulles tankar sa...

I vår familj är det som vanligt barnen som har koll. Storkillen loggar in i schoolsoft och rapporterar allt, har koll på lösenord osv..
smock-tjockar är vårt ord för tjocksockar :)

KaosJenny sa...

Mm grodmamman, renovering är hemsk under tiden och jag har svårt att tycka att det är värt det ens efteråt. Då får det vara extremt stor skillnad...
Mm, Katarina och brasa... Hösten är fin...
Härligt Ulle, här brukar ungarna också vara de som har koll men det där är något system som tydligen bara föräldrarna ska ha. Kan förstås vara en idé att låta barnen ha kollen ändå :-)
Kram på er

Tessa sa...

Lite höstchock hemma hos oss också: Imorgon har jag en utbildning som jag ska förbereda nu ikväll, 2 föräldramöten, ett scoutmöte (för ett barn) och en hett efterlängtad träningstid som jag verkligen vill klämma in däremellan. Men jag gillar hösten annars, vakra färger och mys med regnblanka gator utanför är härligt. Kram!