söndag 31 juli 2011

Angående städning och hus...

Lillebror har tappat bort sitt DS, i sitt rum och hos Storasyster är det också en ohejdad röra. -Men, vill du aldrig städa frågade jag Storasyster så där moraliskt förvånad... Hon tittade på mig med en förundrad blick. Ibland säger handlingar mer än ord. Självklart vill hon aldrig städa...

Jag tänkte äh, varför starta storbråk om det nu och så gick jag ner. Såg mig omkring och började gapskratta. Det hänger massor med tvätt i vardagsrummet och överallt ser det ut ungefär så här:



Tänkte att jag kan leva med att det ser ut så här. Vi har en alldeles underbar sommar, kanske tack vare att det ser ut så här (och lite vädret ;-)). Jag vill heller aldrig städa, plocka undan varje dag hela tiden är inte min grej. Jag Bloggar hellre om att det kan finnas kärlek i en stökig Kaosfamilj. Ni vet, min anledning till att Blogga är att vara motvikt till det där inredningstidningsaktiga idealet. Att någon läsare ler igenkännande och känner sig underbar istället för kass. Ärliga vänner och respons från er betyder jättemycket för mig, tack. Jag tror att vi alla är både underbara och kassa... En del är bara aningens mer hysteriska med att dölja det.

Underligt att vår generation städar och renoverar som om det handlade om överlevnad. Och så gick jag in på kompisen Manos sida och läste om hennes resonemang om hus. Jag håller med, ett hus är bara ett hus. Vi har vårt hus för att vi ska trivas här och för mig handlar det mer om relationer än städning, inglasade verandor och tapeter om jag trivs eller inte. Den dagen jag tror att det är nyansen på kakelfogarna som bestämmer vår lyckofaktor hoppas jag att vi redan lagt ut huset på Blocket till högstbjudande... Inte har jag något behov av att visa upp vackert heller. Och vem är det förresten som bestämmer vad som är vackert? Jag tycker att människor är vackra. Ha en bra dag alla vackra...

3 kommentarer:

Grodmamman sa...

Jag är en sådan där som plockar mest hela tiden!:) Mår inte bra när det blir för rörigt omkring mig. Däremot är det fullständigt kaos i dotterns rum mest hela tiden!:)
Kram

Tessa sa...

Jag är som du... men har av någon anledning behov av att berätta för alla om hur stökigt vi har det mest hela tiden. Däremot lite svårare för att visa upp det irl för besökare, så en bit till har jag att vandra. Jobbar på det.

KaosJenny sa...

Vad härligt att du kan plocka hela tiden Grodmamman, jag står inte ut och blir grinkärring så jag llåter bli för husfridens skull. Jag gör ryck istället :-)
Mm, så där var jag innan Lillebror och framförallt Lillasyster dök upp då livet bara började handla om att hålla näsan ovanför vattenytan ;-) Det blev lite före och efter...
Kram på er tjejer