onsdag 1 september 2010

Tårar men allt under kontroll

Jösses så vi grät igår, både jag och Lillasyster. Inte alls roligt att bli sövd, bli skrapad bakom näsan och få rör iploppade i öronen. Men allt fungerade fint och vi blev så väl omhändertagna. I våras var vi på öron näsa hals och nu blev vi kallade. Lillasyster fick en skvätt alvedon och Emlaplåster på morgonen och sen åkte vi in och Lillasyster blev opererad. Klart vi grät en del men allt var ändå väldigt lugnt. Alla var jättefina och det kändes som om de andra patienterna också var väldigt nöjda. Vilken tur vi har som har ett land med sån offentlig sektor. Måtte vi inte rasera tryggheten utan att tänka oss för...

Ibland blir man påmind om att det som vi ser som vår rättighet och helt naturligt egentligen är ovanligt. Allmän sjukvård, skola och föräldraförsäkring finns verkligen inte överallt. Förra veckan kom jag via jobbet i kontakt med bärplockare som kommit hit från andra länder. Ledsna, smutsiga och hungriga med drömmar om en annan framtid, ett annat liv. Inte någon lätt situation alls. Tårar där också, men en helt annan sorts tårar.

Vilken lyx det är att bli omhändertagen, kanske gråta lite i en trygg miljö och sen ta bilen och åka hem. Kram på er

4 kommentarer:

Bina sa...

Ja, välfärden får gärna kosta mig några fler kronor, för det är i sanning en lyx!

Tingeling sa...

Ja, det gäller att se proportionerna... Och att ta vara på det vi har, i tacksamhet mot de som byggt upp det åt oss.

Pia Plupp sa...

Ja, så rätt du har! Och vi hade samma känsla när vi opererade små halsmandlar förra hösten. Vilket omhändertagande o så tryggt o fint!

KaosJenny sa...

Kram på er