torsdag 9 september 2010

Torsdagsmys, höstmys


Varje torsdag blir jag nästan rörd. Rörd över vilket land jag bor i. Nöjd med att jag inte dragit på mig så mycket fasta utgifter. Och oerhört tacksam över att jag har fyra friska barn.

Varje torsdag är jag ledig. Idag har det varit Lillasyster och jag. Läst lite, myst lite och målat naglarna. Hämtat Lillebror och handlat. Lugnt och fint. Eventuellt plockar vi in lite björnbär och äpplen om en stund. Annars får dom hänga. Jag har just läst en bok om stress. Egentligen är det helt sjukt att vi springer omkring som skållade råttor fastän vi klarar vår överlevnad.

Som Mannen sa när jag kände mig stressad över vinbären, vi får se hur det blir. Om vi inte pockar in dom får ju småfåglarna sig ett skrovmål. Nu kom Storebror just hem efter en Friluftsdag så nu ska jag höra hur han haft det. Mys i mörkret gott folk...

5 kommentarer:

Z sa...

Men det där är inga vinbär heller...? Turas du om att ha en ungen hemma i taget på din lediga dag? Smart!

Bina sa...

Björnbär som är så gott! Har hört att det finns plantor utan taggar och tror jag ska investera i en taggfri björnbärsbuske till våren.

Och att vara hemma med kidsen är underbart. Igår åkte jag till jobbet innan småkidsen vaknade och kom hem när de hade somnat - det är inte kul! Helt värdelösa dagar när jag inte får träffa kidsen, men de dagarna är väldigt få tack och lov! Och jag hann krama på Stora Killen innan jag åkte.

Anonym sa...

Livet är underbart. Det svåra är att kunna stanna upp och se det!
Kram Henna

KaosJenny sa...

Nej, Z, uppmärksamt av dig, det är Björnbär.. Det är bara Lillasyster som inte går i skolan, förr var det fler barn hemma på min lediga dag.

Mm, Björnbär är fint Bina. Vår har supermycket taggar så det är ett äventyr att plocka ;-). Hemmadagen är som en bonusdag. Bästa sättet att jobba deltid är att vara hemma helt en dag. Jag har försökt korta av dagarna men det blev bara stressigt.
Jepp Henna, ibland händer det att man lyckas njuta av livet när det är..
Kram på er

KaosJenny sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.