söndag 12 september 2010

Räcka till?

Det där med att räcka till är speciellt. Räcka till för vad? Vem? När? Även om en del låtsas som om de har fler timmar så funkar det inte. Vi har alla 24 timmar på ett dygn. Egentligen fattar vi allihop att det inte fungerar att klämma in heltidsjobb, motion, tid med barnen, tvätt, städning, tid för sig själv, trevligt umgänge med vänner bla bla bla... Men jösses vad vi försöker. Fastän vi alla har mat för dagen och tak över huvudet så kämpar vi. Har vi otur så visar det sig att det inte funkar, på ett eller annat sätt. Vi håller tummarna för att det inte ska gälla oss men... Människor får svårt att slappna av, blir missnöjda, bränner ut sig, blir deprimerade, skiljer sig, börjar supa osv. Många gånger på grund av känslan "jag räcker inte till".

Ibland blir man påmind om vikten av att tänka sig för väldigt noga om vad han gör av sin tid. Egentligen kan vad som helst hända, alltid. Idag är det den 12/9. Den 11/9 för nio år sedan hade vi, de flesta en helt vanlig morgon. En stund senare hade 2977 människor mördats i en terrorattack. En sån här dag känner jag att det inte är så noga att räcka till med allt. Faktum är att jag aldrig är tillräcklig. Det finns alltid alternativ till vad jag kunde ha gjort istället som kanske hade varit bättre. (Dåligt samvete, vik hädan) Att konstatera att man inte räcker till och vila i det kan vara rätt skönt, hela tricket är att välja medvetet utifrån förutsättningarna och bestämma sig för att vara nöjd med sin prioritering. Ha en bra dag...

3 kommentarer:

Bina sa...

Nej, att hinna med allt det du räknade upp är bara att glömma - även om det är en fin vision. Själv har jag tagit fram stora, tjocka, svarta tuschpennan och strukit en del och lagt ihop en del. Jag är faktiskt nöjd med resultatet och känner mig sällan frustrerad över att inte räcka till (om jag inte börjar tänka på det för då kommer jag på så många saker jag också skulle vilja hinna med!).

Katarina sa...

Jag funderar på att klona mig, det är ju liksom inne med det nu, får jag önska så blir det nog till bläckfisk. Kram Katarina :O)

KaosJenny sa...

Smart Bina, tjocka svarta spritpennan, hur talande som helst och "korken2 på den ska nästan aldrig vara på. Ständigt redo att stryka något... Det är nog det jag sysslar med också :-)
Nä men Katarina, vore du bläckfisk skulle folk tro och tycka att du skulle fixa ännu mer fika och sånt..
Kram på er tjejer