tisdag 14 september 2010

mindreinformation.nu

Första föräldramötet avklarat och hösten har dragit igång på riktigt. Både på jobbet och hemma. Och överallt vräker de bara information över en. Om allt möjligt, både det man vill veta och det man skulle kunna klara sig utan.

Är jag en motvallskärring om jag ibland kan önska mig bortom informationssamhället. Jösses så behändigt det måste ha haft det min mormor och morfar som skickade barnen till skolan och så blev det bara folk av dom till slut. Utan att de blev Portfolioade hit och dit och fick hem drivor med lappar och mail om allt möjligt. Inte hade de några hemsidor att informera sig på heller.

Egentligen skulle jag nog inte beskriva mig som bakåtsträvare men visst känns det ibland som om informationssamhället driver gäck med sig själv. Puh... Och förstås, nu ska Mannen och jag dricka te... och ärligt talat, eh... utbyta lite information...

3 kommentarer:

Pia Plupp sa...

Om det här vore Facebook skulle jag tryckt på "Gilla-knappen" nu. ;-)

enligt O sa...

Tro mig, även jag som lärare skull må bättre av lite mindre informationsplikt. Klarar mig dessutom bra utan Björklunds planerad orgie i nationella prov!

KaosJenny sa...

Härligt Pia Plupp, viss blir man trött på att vara så välinformerad jämt...
Ja men enligt O, vad väntar vi på? vi startar ett nytt land ;-)
Kram