torsdag 24 oktober 2013

Passande hällregn?

Ovanligt hektisk höst, till och med för att vara i Kaosfamiljen. Aktiviteter, läxor, jobb, utveckling, frånveckling och avveckling pågår ständigt. Naturligtvis är en och annan i familjen lite sliten, några är till och med småkrassliga. Och vad kan då passa bättre än en dag med dimma och hällregn?

Att jobba 75% innebär att man har 25% mindre lön än sina kollegor men inte så värst mycket mindre jobb. Deltid är som allt annat ett val man gör, med dess för och nackdelar. Vad som för min del väger tyngre än pengar och att man får vara effektiv de dagar man jobbar är chansen till återhämtning, framförallt om man är ledig en dag i veckan. Vips har man kvantitetstid, skrotartid ;-).

Idag har jag följt med vår ineffektiva T-Rex till tandregleringen, sovit lite, eldat i kaminen, läst och ätit upp en del av födelsedagschokladen. Vissa dagar är det rätt att inte göra mer än så, återhämtning. Att komma ikapp sig lite. Nu är det dags att göra middag för att sen frottera sig med ett helt fotbollslag bedårande 13-års tjejer. Ha en trevlig kväll allihop.

2 kommentarer:

mammaxtre sa...

Dagar som erbjuder återhämtning är dagar som jag gillar extra mycket!

Ha en toppenfin lördag!

KaosJenny sa...

Mm mammaxtre, jag också. Det behövs verkligen att man tar igen sig lite ibland när livet rusar. Kram