söndag 13 oktober 2013

Misskötsamhet som lönar sig...

Har träffat många som misskött sig i mina dagar. På alla möjliga sätt och kan säga att jag hittills inte träffat på någon som det lönat sig för i längden (känner i och för sig inte några högdjur, för dom kan det ju löna sig om de har puckade avtal). Under helgen har jag dock insett att jag själv är ett undantag som bekräftar regeln. Efter att ha idkat total misskötsamhet med grönsakslandet har jag nu två år på raken fått ihop till ett potatiskok per år på grund av att jag satte potatis för tre år sedan.

Faktum är att det verkar vilja bo brännässlor, krusbär, hallon, vinbär och oerhört mycket ogräs där också. Ser fram emot nästa års odlingssäsong...

Att min lilla misskötsamhet har givit utdelning må vara, det är liten skala och skadar ingen. Sånt här irriterar mig mer. Störande att det ungefär bara är en notis också. Hjälp gärna till att sprida länken. Fortsatt bojkott mot IKEA för Kaosmorsan alltså. Pratade med en kompis om det idag. Att man aldrig kan veta om saker man köper är "schysst" gjorda. Vad man däremot kan veta är att billiga saker rimligtvis inte kan vara det och om jag betalar mer för koftan så finns det åtminstone en liten chans att de som gör sakerna får sin del av kakan och inte bara den stora kedjan som säljer.

Hoppas att ni haft en bra helg. Kram

3 kommentarer:

Kattiiiiss sa...

Jag vill inte heller köpa saker som inte har tillverkats under bra förhållanden... Men det är svårt att veta som konsument.

Ha en skön måndagskväll
Kram K

kalebass sa...

Ja det är bedrövligt. Dom har bara vinsten framför ögonen. Ser människan som konsument, inget annat.
Det här med att missköta, tyvärr är det väl så att alltför många klarar sig undan, altför länge...

KaosJenny sa...

Mm Kattiiiis, det är svårt att veta men det känns bra att försöka i alla fall...
Ja kalebass, man blir beklämd helt enkelt, pengar pengar pengar... När det gäller misskötsamhet så klarar sig de som har pengar och kontakter på tok för länge och kan dessutom få nya bra jobb och massa pengar även om de gjort bort sig. Mycket upprörande.
Kram