söndag 20 oktober 2013

Puh, vilken tur man har att folk inte kan missta en för att vara 20...

Fyllde år i torsdags. 43 hela år gammal. Frukost och skönsång vid sängkanten. Fick choklad, lakrits och vantar, som jag aldrig kan få för många av eftersom jag brukar lämna dom överallt. Ledig hela dagen och kom fram till att jag ska vara det varje år. Har man ett knasigt jobb där man aldrig vet vad som kan hända är det skönt. Tårta med familj och släkt på kvällen. Massor med folk som grattat mig på facebook. Kan låta fånigt men jag blev jätteglad. Att få om tanke av människor som kommit och gått genom livet där somliga betytt oerhört mycket under en period värmer ens hjärta.

Igår hade jag födelsedagsmiddag. Den gick ut på att jag bjöd in årets trevligaste på middag helt enkelt. Efter att vi skrattat, ätit och lekt blev några kvar och pratade. Kom in på det där om man skulle bli 20 igen. För och emot. Någon tyckte att det skulle vara kul.

I natt drömde jag att det var en ung jättefin liten nörd-kille som började tråna efter mig. Så där första kärleken tråna. Nä men så mycket hemskt... Det blev jordens trassel. Jag sa till honom att jag var 43 och lyckligt gift med fyra barn och han blev enormt sårad. Så där vansinnigt olycklig så jag kunde inte lämna honom och missade jobbträffar. Sen var vi plötsligen på ett hotellrum med två livliga fina ungar. Golvet var fyllt med massa Lego och 2 miljarder pärlor som skulle plockas ihop. Den sårade ynglingen satt på sängen och såg jätteledsen ut. Jag undrade vad i hela världen jag skulle säga som ursäkt till alla jobbträffar. Just när barnen började bråka kom de som bokat rummet och de från receptionen och försökte prata med mig...

Jösses så nöjd jag var när jag vaknade i mitt hus och allt var frid och fröjd. Så, pax inte se ut som 20 ;-)...

Eftersom man inte är inblandad i något kärlekstrassel kan man läsa Mia Skäringer. Klokt skrivet. Eller också kan man lyssna på bra texter av Magnus Uggla, Pärlor åt svin lyckas jag itne länka till men den här är fin (varsågod Maria).

Hoppas ni har en underbar söndag. Kärlek till er alla...

4 kommentarer:

kalebass sa...

Grattis i efterhand!
Det här med att vara tjugo igen. Det hade ju sina fördelar. Tiden tex. tänkte man ju aldrig på. Nu svischar den förbi... Men visst fanns det problem även då, oftast just kärlekstrassel. Uggla, som gjort många bra texter, beskriver det fint i sina låtar. Ha det fridsamt, kram !

Kattiiiiss sa...

Grattis i efterskott!
Hoppas att du hade en bra födelsedag.
Kram K

Anonym sa...

Ha Ha, vilken sjuk dröm, jag skrattar ihjäl mig, kanske inte vilja vara 20 igen va :-). / Krill

KaosJenny sa...

Tack kalebass. Tjugo har sina för och nackdelar helt klart men just kärlekstrasslet är ju enormt skönt att slippa. Uggla är riktigt träffande om man gillar irioni ;-).
Tack Kattiiiss, jag hade verkligen en fin fin födelsedag :-).
Mm, jag skrattade också när jag vaknade Krill men det var grymt stökigt i drömmen så nej, inte 20 igen och det är skönt att känna så. Kram på er