fredag 12 juni 2009

Älskling, låt oss göra livet enklare


Som du vet har Lillebror och Lillasyster fått dille på att klistra upp klistermärken överallt. I själva verket allt som de hittar som är klistrigt. Märken från äpplen, det som brukar vara runt frimärken osv. Du är ju också bekant med att hallen inte lyckats så bra med att konvertera sig från vinter till sommar. Det är hur mycket kläder som helst överallt, från källaren och hela vägen upp till taknocken. Upphittatlådan håller på att spränga alla gränser. Varje ledig plats i hela huset har en alldeles egen hög med saker-vi-inte-vet-vad-vi-ska-göra-av-grejer. Ingen hittar någonting någon gång.


Kort sagt, det ser ut som fan hemma hos oss. Vi skulle inte behöva en städdag, vi skulle behöva en städmånad. Och antagligen skulle det vara liksom ogjort efter en kvart igen.


Därför har jag ett radikalt förslag. Vi säljer vårt lilla hus. Fast vi fixar inte till allt innan. Allt för köparens bästa och vår enkelhet förstås. Då kan köparna, efter renoverat (för det verkar ju alla göra), titta på korten och känna sig riktigt nöjda med sig själva. När vi sålt huset hyr vi en flyttbuss och skickar in alla våra pinaler i. Sen åker vi till vårt nya ÄNNU mindre hus och plockar ut bara de prylar vi verkligen behöver. Resten skänker vi till myrorna och så firar vi med en sån här tårta. Vad sägs???

2 kommentarer:

mannen sa...

Kan vi inte bara bo i bussen? Jag tror att vi skulle känna oss som hemma. När någon, eller mer troligt några, gjort en möghög så kan vi bara öppna bakdörren, skotta ut skiten och be flyttgubben ge järnet därifrån. Tänk, då skulle vi kunna dela med oss av vårt mög till hela världen istället för att bara drabba den närmsta stackars omgivningen. Halleluja!

KaosJenny sa...

Tror knappt mina öron, din idé var ju ännu bättre. Fixar du bussen o lägger ut huset på blocket så försöker jag leja någon chaufför och börjar förhandla om hur ungarna ska kunna utföra sin skolplikt. Tjoho, jag blir riktigt upprymd av tanken.. Jorden runt i en flyttbuss, aldrig mer torka bord med samma utsikt!