torsdag 10 december 2015

Juljakt....

En dag som innehållit alla möjliga känslor, tårar, ilska, skratt. Dock inte en gnutta julstress. Funderar lite på alla (företrädelsevis kvinnor) som ägnar december åt att se ut som jagade rådjur på grund av julen. En högtid förknippad med lugn o ro ger en dryg månads stress. Känns egentligen väldigt bakvänt.

Påminner lite som historien om fiskaren som satt o vilade mitt på dagen. En man kom förbi o målade upp en bild av att han skulle kunna fiska mer, skaffa större båt, anställda, fler båtar osv för att till slut kunna ta det lugnt. Fiskargubben konstaterade att han redan tog det lugnt :-).

Vad är det vi jagar o varför. Är det möjligtvis så att vi försöker ansvara för att alla runt omkring oss ska tindra med ögonen en hel dag. Som om det egentligen skulle vara möjligt... En del kommer att tjura, gnälla och bråka oavsett hur mycket mamman har sprungit en månad. Ibland gråter någon bara för att ladda ur lite spänning helt enkelt. Ingenting som ens världens godaste mor kan rå på alltså, inte med mindre än att riskera att bränna ut sig ;-).

Så, känn lugnet. Det blir jul oavsett vad. Ha en fin kväll allihop. Kram på er

5 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Tänk att det ska vara så svårt, det där med att tagga ner inför julen. Det är lugnare nu än när alla bodde hemma, det blir mindre fokus på julklappar ju äldre de blir och det känns bra tycker jag. Det låter som om du har helt rätt inställning för en lugn jul :-) Kram

Marina sa...

Visst är det så, det blir jul ändå...varje år...

kalebass sa...

Den där fiskarhistorien var på pricken ! För första gången på många år har ett lugn infunnit sig,(än så länge..). Det viktigaste är väl som sagt, att göra det man tycker är roligt. Inte falla in i stressen runt omkring.

kaatariina sa...

Jag känner mig nertaggad. Men det är lätt att stressa som en galning, har varit där för några år sedan. Det blir jul även om inte allt är på plats och klart :-) Ha en fin vecka!

KaosJenny sa...

Mm, Anna/notonmusic, mycket har blivit lugnare bara av att barnen blir större tycker jag och det är mycket som är inom en själv när det gäller stress märker jag. Egna krav och förväntningar.
Absolut Marina, det gäller att ha det i minnet :-).
Ja kalebass, jag gillar verkligen fiskarhistorien, den berättar lite om hur viktigt det är att man inte springer över ån efter vatten, tittar på vad man har istället :-).
Härligt Kaatariina att du känner dig lugn och märker skillnaden mot förr. Kanske behöver man göra den där stressresan först... Fast man hade önskat att inte alla behövt det för det är jobbigt att "toppandas" och inte bra för någon egentligen.
Kram på er