torsdag 26 mars 2015

Tok-torsdag...

Nya grannar och då vill de förstås titta på Kaoshuset då det är lite som deras fast ändå inte. När Kaosfamiljen i veckor flängt runt, jobbat och roat sig är det förstås stökigt. Äh, det är ett hus där vi lever i kärlek, då blir det stökigt. I alla fall om det finns en Kaosmoder i huset. En sån som hellre badar och åker slalom i skogen än viger sitt liv åt ordning.

Jodå, jag har levt med mig själv i 45 år till hösten. Jag vet mina nackdelar och förtjänster, fram och baksidor av samma mynt. Som idag till exempel. Ledig och vaknar med massor av energi. Kör förstås igång på bredden. Börjar dammtorka bokhyllan, hittar saker som ska ner i förrådet, river ut lite saker från förrådet och hittar saker som barnen vuxit ur som ska bort, slår igång en tvättmaskin, slänger några döda blommor och sätter om några andra, vädrar lite kläder, stökar ihop lite på altanen på baksidan, funderar på att putsa balkongdörren med tidningspapper, slänger ut mattorna för att kanske dammsuga. Förresten, borde jag inte cykla till mormor för att få hjälp med att tänka till om Lillebrors tröja som jag stickar lite utanför mönstret. Det här är nackdelen med att tänka utanför boxen och att nästan aldrig tänka att någonting är omöjligt...

Ska bli spännande att se om det ser värre ut här hemma ikväll eller om jag lyckas avsluta saker. Oddsen är ungefär 50-50. Kan ju tänkas att nya grannarna gick hem från fikat här igår kväll och tänkte att så där ska vi aldrig ha det. Det är förstås möjligt att de tycker att vi är galna och aldrig mer vill komma hit. Då må det vara så. Annars finns chansen att vi blir lite motvikt mot allt det jösses-så-viktigt-varje-val-är som väller in över ett ungt par som nyss köpt hus. Vårt hus är ingen show, det är ett ställe där vi lever, slappnar av, bråkar, skrattar och älskar. Om det är något jag önskar att barnen får med sig härifrån är det att värdesätta människor och relationer med än pengar och saker.

Läser Underbara Claras blogg, bra skrivet om typ världens mest omtalade böcker. Jag har inte läst en rad av dom, varför? Inte ett spår intresserad helt enkelt. Känns inte som en kärlekshistoria alls. Att leva i kärlek är en ynnest. Kan säkert se väldigt olika ut men för mig handlar det inte om makt, styrning, kontroll. Konstaterade för ett tag sedan med en gammal vän att en god relation sällan behöver diskuteras speciellt mycket och tar inte energi...

Ojsan, nu sjönk oddsen för att det ska bli fint inne. Tittade ut genom fönstret och det är fint ute. Kan bli att titta till vårlökarna lite. Damma kan jag göra en annan dag. Gå i kärlek mina vänner oavsett vilka nyanser ni har på väggarna ;-). Kram

5 kommentarer:

Blåst af Kuling sa...

Var sak har sin tid. Både reda såväl som oreda. Det är även viktigt med "egentid" och att "leva i nuet".
Kram

Anna/notonmusic sa...

Känns bekant. Här är också en som gör tusen saker samtidigt! Brorsan är likadan, en liten kompis till brorsbarnet utbrast imponerad vid första besöket hos dem ; WOAW har ni typ ALLT framme hela tiden!!! Så kan man också se det. Det är inte stökigt, man har bara allt typ framme! Sen flyttar dom hemifrån och då blir kontrasten rätt stor! Konstaterade det i ett inlägg för ett tag sen! Om dammluckor som slår igen! http://www.notonmusic.com/?p=4972 Kaos-kram :-)

Marina sa...

Det är en underbar förmåga att spontant kunna lämna något halvfärdigt för att göra något roligare! Det är ju aldrig(?) någon som tar det ifrån en i alla fall (I alla fall inte från mig ;). Jag tror att vi mår så mycket bättre av att kunna leva i ett kaos så du gör så rätt!!!

kaatariina sa...

Eller så tänkte de att här bor en helt vanlig familj. Man arbetar i veckorna och barnen är i skolan. När man kommer hem så orkar man inte städa utan vill umgås med varandra :-)

trevlig lördag!

KaosJenny sa...

Precis Blåst af Kuling, var sak har verkligen sin tid.
Ha Ha Anna/notonmusic, den var fin, allt framme. förstår att det blir tomt sen, därför njuter jag lite i smyg av stöket. Ska läsa ditt inlägg om dammluckorna någon dag, kan nog vara bra att bära med sig.
Tack Marina, har aldrig tänkt på det som en egenskap men det klart det är. Att kunna droppa något för att göra det sen :-)
Exakt kaatariina, det är nog bra att vi visar upp våra vanliga familjer för varandra ibland så att inte folk får för sig att alla andra... och så bränner de ut sig i sin iver att göra som "alla andra".
Kram på er